Suudi Arabistan'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. Ulusal Meteoroloji Merkezi (NCM) tarafından yapılan açıklama dün Mekke bölgesinin Cidde, Rabigh, Taif, Jamum, Al-Kamil, Khulais, Al-Laith, Al-Qunfudhah, Al-Ardiyat, Adham, Maysan kentlerinde başlayan sağanak yağışların perşembeye kadar sürebileceği ve bu süre zarfında zaman zaman sel felaketleri yaşanabileceği belirtildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ
Olumsuz hava koşulları nedeniyle şiddetli fırtına ve dolu riskine karşı da halka uyarılarda bulunulurken, mümkün olduğunca evde kalma çağrısı yapıldı. Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok kentte de eğitime ara verildi. bağlı Mekke Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Meteoroloji Merkezinden alınan bilgilere istinaden öğrencilerin güvenliği için Mekke'de eğitime ara verildiği, Cidde'de eğitime uzaktan devam edileceği belirtildi.

"YAĞIŞLAR DURANA KADAR DIŞARI ÇIKMAYIN"
Mekke Emirliği Kriz ve Afet Yönetim Merkezinden yapılan uyarıda, "Güvenliğiniz için yağışlı hava durumu sona erene kadar evlerinizde kalmanızı ve su birikintilerinin oluştuğu bölgelerden uzak durmanızı talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, ekiplerin, yağmur sularının oluşturduğu birikintilerin çekilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

SEL FELAKETİNDE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Suudi Arabistan'ın bazı kentleri son dönemde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketlerine sahne olmuştu. Son olarak Cidde'de 24 Kasım'da yaşanan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev ve araç zarar görmüştü.