Gündem

Meksika'da depremzedeler için toplanan bağışlar markete satılmış!

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, Türkiye'deki depremzedeler için solcu Mexico City belediyesine pirinç ve tuvalet kağıdı bağışladı. Airtag ile ürünleri takip eden gazeteci belediyenin ise ürünleri Türkiye'ye göndermediği, markete sattığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 9 saat ara ile meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Binlerce bina enkaz yığınına dönerken, altında kalan 55 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Depremin ardından yurt içi ve yurt dışından Türkiye'ye yardım yağdı. Meksika da Türkiye'ye büyük destek veren ülkeler arasında yer aldı.

BELEDİYE BAĞIŞLADIĞI MALZEMELERİ SATTI

Bu hassasiyeti gösterenlerden Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Cerdeira, Mexico City Belediyesi'ne Türkiye'deki depremzedelere gönderilmesi için bol bol pirinç ve tuvalet kağıdı bağışladı. Ancak Belediye'ye güvenmeyen gazeteci Cerdeira, ürünlerini Airtag teknolojisiyle takibe aldı. Meksikalı gazeteci bu sayede, bağışladığı ürünlerin Türkiye'ye gönderilmediğini, belediye tarafından yerel bir markete satıldığını ortaya çıkardı. Söz konusu durumun sonrası Mexico City Belediyesi'ne büyük tepki yağdı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }