Kurulalı henüz birkaç ay olan Memleket Partisi’nin Güneydoğu illerinden Batman’daki istifaların ardından şimdi de bir istifa haberi Siirt’ten geldi.

Memleket Partisi Siirt İl Başkanı Sıracettin İnci, partisindeki görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İSTİFA GEREKÇESİ TEZKEREYE “EVET” DENMESİ

Memleket Partisi Siirt İl Başkanı Siracettin İnci, partisine, "AKP'nin peşine takılmasını kabul etmiyorum" eleştirileri getirerek istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyuran İnci, şu mesajı paylaştı:

"Memleket Partisi'nin, Türkiye topraklarına yabancı asker konuşlandırıldığı tezkereye 'evet' denmesi ve AKP'nin peşine takılmasını kabul etmiyorum, askerlerimizin Suriye'de ölmesini istemiyoruz. Memleket Partisi Siirt İl Başkanlığı'ndan istifa etmiş bulunmaktayım."

“ÖYLE BİR İL BAŞKANLIĞI VARMIŞ”

İstifa haberinin duyulmasının ardından birçok kişi sosyal medyadan “istifa haberini duyduğumuzda Siirt’te Memleket Partisi ve bir de İl Başkanı olduğunu öğrenmiş olduk” şeklinde yorumlar yaptılar.
 

BATMAN'DA DA İSTİFA OLMUŞTU

Partisinin tezkere oylamasında “Evet” yönünde irade belirtmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde Batman’da da Memleket Partisi istifalarla sarsılmıştı. Memleket Partisi Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, partisinin tezkereye evet demesini AK Parti’nin peşine takıldığı yönünde eleştirerek partisinin il başkanlığından istifa etmişti.