Geçtiğimiz hafta altılı masada yaşananlar gündeme bomba gibi düşmüştü.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'adaylık' çağrısı yaptı.

Daha sonra ise iki ismin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı önerisiyle İyi Parti masaya döndü.

Dün ise yapılan toplantının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kamuoyuna duyuruldu.

"Tuhaf bir ışık gelmiş, mutsuzum gibi bir durum yok"
Yaşananların ardından İyi Parti Genel Başkanı Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sındığı Teke Tek'e konuk oldu.

Altaylı Akşener'e, "Dün adayın açıklandığı sırada niye asık yüzlüydünüz?" diye sordu.

Akşener ise yüzüne vuran ışıktan dolayı mutsuz göründüğünü söyledi.

"Bir mutsuzluk söz konusu değil"
Konuyla ilgili konuşan Akşener şunları söyledi:

"Samimi söylüyorum, o paltolu olarak, üzerimde palto varken Temel Bey'in yaptığı konuşma ve Kemal Bey'in esnasıda yaptığı konuşmaya baktığınızda tuhaf bir ışık gelmiş. Dolayısıyla sonra paltomu çıkarmışım, hepimiz dizilmişim, orada bir sorun yok ışıkta. Ben aslında herhangi bir mutsuz vesaire durum yok. İmza koymuşum ben. Öyle şey olur mu?

Bu dünyada eşim dahil, oğlum hariç, hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz. Bir gece evvel hiç uyumadım. Müzakere sebebiyle, insanlar geldi gitti evime. İki belediye başkanımız Mansur Bey ve Ekrem Bey geldi gitti. 02.15 gibi bizim evde oldular.

İstanbul'dan çıkmış gelmiş Ekrem Bey. Sıfır uyku uyudum. Uykusuzlukta biraz hareketleriniz ağırlaşıyor. O masada bir müzakere oldu, uzlaşı ve mutabakat sağlandı. İki metnin altına 6 genel başkan imza attık. Bununla ilgili mutsuzluk söz konusu değil. Doğru bulmadığınız bir kararın altına niye imza atasınız. Gerçekten arkadaşlar baksınlar, paltolu olanda yüzüme gelen ışık şöyle. Bir de deprem oldu, kahkaha atmaya çekiniyoruz."