Haber7'de yer alan habere göre, PKK/KCK terör örgütüne yönelik soruşturmada, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı belirtilen Ayşe Şahin, 25 Ekim'de gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Şahin tutuklandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde belediye otobüsü şoförü olarak çalışan Ayşe Şahin, Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadesinde şunları söyledi: 

"Ben bu hususta savunmada bulunmuştum savunmamı aynen tekrar ederim, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben 1 hafta kadar önce Mersin Büyükşehir Belediyesinde şoför olarak işe başladım. Daha önce Kültür A.Ş'ye başvurmuştum sonra beni aradılar ve yapılan mülakat sonrası işe başladım. Söz konusu Twitter hesabı bana aittir, aktif olarak kullanmaktayım. Ben terör örgütü propagandası yapmadım. Bu konuda herhangi bir paylaşım da yapmadım. Beğenilerim olmuş olabilir, bunları bilinçli olarak ve örgüt propagandası yapmak amacıyla yapmadım. Rastgele yapmış olabilirim. Ancak bunun suç olduğunu bilmiyordum. Suç işleme kastım yoktur. Girmiş olduğum işe çok zor girdim, bir yıldan beri bekliyordum, buna dayanarak borç da yaptım, tutuklandığım takdirde işim elden gidecek. Sabit ikametgâhlayım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı istiyorum."

Mahkeme heyeti, “üzerine atılı Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçuna yönelik söz konusu beğenilerin hayatın olağan akışına aykırı ve suçtan kurtulmaya yönelik savunması, suç konusu paylaşımların güncelliği ve fazlalığı olduğunu” belirterek Ayşe Şahin'in tutuklanmasına karar verdi.