AK Parti 24-25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk EnsonHaber'in Youtube kanalına konuk oldu. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan deneyimli siyasetçi, İstanbul Sözleşmesi'nden savunma sanayiine kadar birçok konuya değindi. Külünk, İstanbul Sözleşmesi adı altında aile kavramının çürütülmeye çalışıldığını söyledi.

"MUHALEFET İTİRAZ ETMİYOR"

İstanbul Sözleşmesi ile cinsiyetsizliğin önünün açılacağını ifade eden Külünk, "Siz hiç bu ülkede bu masanın etrafındakilerin, insanın ve ailesinin çürümesinin önünü açacak İstanbul Sözleşmesi’nin çatısı altına saklanmış toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında cinsiyetsizleştirme ve insanın cinsinin iptaline yönelik Davos hattının ve Soros’un dayattığı bu modelin itiraz ettiğini gördünüz mü?" dedi.

Konuya ilişkin sözlerine devam eden Külünk, bir sonraki adımın pedofili ve ensesti meşrulaştırmak olduğunu belirtti.

"PKK KANDİL'DE MAĞARADAN ÇIKIP ANKARA'DA KARŞILANMAK İSTİYOR"

Külünk'e daha sonra, "Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi sonrası PKK’nın elebaşı Duran Kalkan muhalefete destek vereceklerini duyurdu. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye soruldu.

Külünk konuya ilişkin, "PKK ne istiyor, Kandil’de mağaradan çıkıp Ankara’da kıyafetleriyle karşılanmak istiyor. Milletimiz kararını versin. PKK kadrolarının parlamentoda vücut bulmalarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı istiyor. Bunu da İslamı tahrip etmek için kullanıyor." şeklinde cevap verdi.

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındaki irade Kandil iradesidir ve Pensilvanya iradesidir"

Metin Külünk daha sonra Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve Pensilvanya tarafından desteklendiğini ifade etti.

"Kılıçdaroğlu'nun arkasındaki irade Kandil ve Pensilvanya iradesidir" diyen Külünk, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Milletimizin karar vermesi için PKK yöneticisinin söylediği cümleler belli. Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındaki irade Kandil iradesidir ve Pensilvanya iradesidir. Pensilvanya diyor ki bu süreci biz yönetiyoruz, PKK diyor ki Sayın Erdoğan’ın bağımsızlık mücadelesini durdurmak için Batı adına biz Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Vatandaşlarımız düşünsünler karar versinler, bu bir parti meselesi değil.