AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalı Babala TV'de yayımlanan programda '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Külünk, bir seyircinin sorduğu "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz" sorusuna cevap verdi.

''BEN DEĞİLİM''

Söz konusu iddiayı reddeden Külünk, “10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. Barıştan, huzurdan ve bu çizgide, milli bağımsızlıkçı çizgide olduğunuz zaman her türlü kirli operasyonun tereddütsüz hedefisiniz. Aynı şey yarın sizin için de geçerli olabilir. Oğuzhan'a youtuber dediler, Oğuzhan youtuber mı? (Salondan gelen 'Evet' yanıtı üzerine) Hayır, değil Oğuzhan youtuber'lığa sığmayacak kadar engin bir iş yapıyor. 1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum, Oğuzhan'a çok teşekkür ediyorum. Gönül kazanma derdindeyiz.” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu söylemişti Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında bulunan Sedat Peker, Metin Külünk’e para verdiğini öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk ve TRT'de katıldığı programlarda, "Peker'den her ay 10 bin dolar maaş alan siyasetçi" olduğunu açıklamış ancak isim vermemişti.