Karabük'te MHP'nin "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı düzenlendi.

MHP milletvekillerinden oluşan heyet, "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı kapsamında Karabük'te sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Kentteki restoranda düzenlenen programda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Cumhur İttifakı'nın milletin kendisi olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'yla terör ve teröristlerin doğuda kazdıkları hendeklere gömüldüğünü, gömülmeye de devam ettiğini belirten Arkaz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir, kafa tutulmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Her şeyi affederim ama devlete karşı geleni affetmem.' diyor. Devlete karşı gelenin kafası kırılır. Yurt içinden teröristler temizlenmiştir. PKK terör örgütü bitti, FETÖ de bitti, biliyorsunuz. Yurt dışında Kuzey Irak'ta, Kuzey Suriye'de bugün 40 kilometre içeride Türk askeri var." diye konuştu.

"HDP'nin Meclisten gitmesi lazım"

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Arkaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşıda bir zillet ittifakı var. HDP, oranın başıdır. Orayı HDP organize ediyor maalesef. HDP, hain bir örgütün siyasi kanadıdır. HDP'deki o milletvekillerinin, PKK'nın militanlarından ve Kandil'deki o hain militanlardan hiçbir farkı yoktur, hepsi aynıdır çünkü onlar Kandil'in listesidir. HDP'nin ilçe, il başkanları, meclis üyeleri ve milletvekilleri kesinlikle Kandil'in listesiyle seçilir. Nettir bu. Bunlar hain örgütün siyasi kanadı. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletini yıkmak isteyen, milletini bölmek isteyen, askerini, polisini sırtından vurarak şehit eden bir terör örgütünün uzantısını Mecliste barındırmazlar. Onlar oradan gidecek. Genel Başkanımız uzun süredir söylüyor, 'HDP kapatılsın' diye. Bunlar devletten maaş alıyor, devletin verdiği çakarlı araçlarla teröristleri taşıyorlar. Her türlü vatan hainliğini yapıyorlar. Onların oradan gitmesi lazım."

Arkaz, "Selahattin Demirtaş diye bir hain var, bunların eş başkanı. Eş başkanlar, Apo'nun adamlarıdır ve onun kadar haindirler. Çıktı, Kobani olaylarında yandaşlarını sokağa çağırdı. 53 ölü var. Sokağa indiler, caddeleri kestiler, binlerce arabayı yaktılar, binlerce iş yeri ve evi tahrip ettiler. Bir iç savaş provası yapıldı. O hain şu an hapiste. Bazı muhalif, muhalefetin milletvekilleri ikide bir çıkıp 'Efendim, o insan niye içeride tutuluyor? Çıksın' diyor. Bizde bir atasözü vardır: 'Haine kim merhamet ediyorsa vatana ve millete ihanet etmiş olur.' En az onun kadar hainlerdir." ifadelerini kullandı.

"Teröristlerle kararlılıkla mücadele ediyoruz"

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da Türkiye'deki terörist sayısının 100'lü rakamlara kadar düştüğüne dikkati çekerek, "Allah'ın izniyle bunların hepsini bu topraklardan söküp atacağız ve terörün başını ezeceğiz. Sadece kendi topraklarımızdan değil, emperyalist güçlerin desteklemiş olduğu sınır ötesindeki teröristlerle de mücadelemiz devam ediyor ve etmeye de devam edecek." dedi.

Hükümetin hem Türkiye'de hem de komşu ülkelerde emperyalist güçlerin binlerce tır silah verdiği terör örgütlerini temizlemek için başlattığı mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü vurgulayan Yılmaz, "Biz de bunu sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Sadece silahlı terör örgütleriyle olmuyor, terörün çok boyutu var. Bize burada diz çöktürmek ve yıldırmak isteyen emperyalist güçler, bu sefer ekonomik saldırılarını başlattılar, onlarla da kararlılıkla mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar da kentte yaptıkları çalışmaları anlattı.

Milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Murat Kotra ve Afşin Birben, MHP'li belediye başkanları ve partililer, daha sonra kent merkezi ve Safranbolu ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.