Mor Çatı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir etkinlikte yine genç yaşta evlilik meselesine istismar gözüyle baktığını tekrar etti. Genç yaşta evliliğe karşı çıkması ve İstanbul Sözleşmesi'ne sıkı sıkıya bağlılığıyla bilinen Mor Çatı, kadın hakları savunucusu bir vakıf.

Mor Çatı bir kez bile Diyarbakır Annelerini, PKK'nın istismar ettiği genç kızları ve saldırıya uğrayan, 'karafatma' denilerek aşağılanmaya çalışılan başörtülü kadınları anmadı.

Sema Maraşlı'nın Mor Çatı Vakfı'nın attığı tweeti alıntılayarak yazdıkları üzerinden başlayan dizinde, sosyal medya kullanıcıları, Mor Çatı'nın iki yüzlülüğünü ortaya çıkardı.

İşte Sema Maraşlı'nın attığı tweet;

13 yaşındaki kız çocuklarına flört dersleri veren Mor Çatı Derneği 18 yaş altı gönüllü evlenmiş genç kızların çocuk olup istismara uğradığını iddia ediyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. AB den ne aldılarsa vicdanlarını satmışlar. #İstismarDeğilGençEvlilik

Ne Diyarbakır annelerini ahtırladılar, ne de saldırıya uğrayan başörtülü kadınları!

Diyarbakır Annelerini bir kez bile anmayan Mor Çatı, HDP/PKK'nın dağ kadrosuna istismar yoluyla alınan ve ailelerinden uzaklaştırılan genç kızların akıbetini merak ederek soru dahi sormadı. Mor Çatı aynı tutumunu, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sırf başörtülü oldukları için iğrenç saldırılara ve hakaretlere maruz kalan kadınlar ve kızlar içinde sürdürdü. Mor Çatı bir kez bile bu konuda çalışma yapmayarak, fonlandıkları yerlerin isteklerine riayet ettiklerini ortaya koymuş oldu.

Haber Vakti