Morgellon Hastalığı nedir? Morgellon Hastalığı'nın belirtileri ve semptomları nelerdir? Morgellon Hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir? Morgellon Hastalığının görülme sıklığı ne kadardır?

Morgellon hastalığı, bir çeşit cilt hastalığı. Bu hastalığa neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor. Hastalığı gizemli kılan ise bu hastalığa sahip kişilerin derisinden siyah, mavi ya da kırmızı renkte lifler sarkması denilebilir.

Genel Bilgiler: Patoloji ve Mekanizma

Morgellon Hastalığı'na sahip kişinin derisinden siyah, mavi ya da kırmızı renkte lifler sarkar. 

Liflerin yapısı da gizem taşıyor: Oklahoma'da bulunan Tulsa Polis Kriminal Laboratuvarı liflerin yapısının Dünya üzerine bilinen hiçbir lif ile uyuşmadığını açıkladı. Ancak liflerin organik temelli olduğu ve bir organizmanın metabolik yan ürünü olabileceği açıklandı. 2007'de konuyla ilgili bir röportajda uzmanlar hala yapısının çözülemediğini bildirdiler. Sonrasında gelen açıklamalarda ise kimyasal bileşiği ile ilgili bilgi yer almıyor.

Belirti ve Semptomlar

Deri altında "ısırma", "iğne batması" ve "tırmalama" gibi belirtilerle karakterize ediliyor. Ayrıca ikincil semptomlar arasında yorgunluk, hafıza kayıpları ve kafa karışıklığı yer alıyor.

Tedaviler veya İdare Yöntemleri

Tedavisiyle ilgili henüz çok yaygın uygulamalar bulunmuyor; ancak C Vitamini ile E Vitamini içeren meyveler alındığında hastalığın seyrinin yavaşladığı rapor edilmiş.

Görülme Sıklığı ve Dağılımı (Epidemiyoloji)

14 bin insanda görülen bu rahatsızlığın, parazitlerden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Kesin sebebi ise halen bilinmiyor ve sağlık örgütlerinde araştırılıyor.