MOSSAD bu başarısızlığın ardından önce masanın sorumlusunu görevinden uzaklaştırdığı ve ardından da masa etrafında çalışan en az altı memurunu İran istihbarat teşkilatı ile bağlantılı olmak suçlaması ile farklı yollarla yok ettiği belirtildi.

Tomar Iks, Ayalon Şapira, Şaron İsmal, Şayli Westland, Ofak Aharon ve İtamara Elharer İran istihbarat teşkilatı ile bağlantılı olma suçlamasıyla öldürülen memurlar arasında.

Siyonist Rejim İsrail'in de bu altı kişinin ölümünü onayladığı belirtilmektedir.

Bu altı ajanın yanı sıra birkaç ajanın da aynı suçlamayla kaza olmak üzere farklı yöntemlerle yok edildiği belirtilmektedir.

İran'daki sabotaj girişiminin başarısızlığını büyük bir skandal olarak gören MOSSADD, bu olay ile ilgili tüm kişileri silmeye karar verdi.

Bunun yanı sıra Malezya'daki MOSSAD operasyonunun başarısızlığının da İran istihbarat teşkilatının başarılı performansı ve bilgi aktarımı sonucu ortaya çıktığı vurgulanmaktadır.

İranlı güvenlik kaynakları ise bu bilgileri onaylayarak "MOSSAD hiçbir zaman İran güvenlik teşkilatının bu sabotaj girişiminden başından beri haberdar olduğunu düşünmüyordu bile." açıklamasında bulundular.

İranlı yetkili MOSSAD'ın İran kaos olaylarında da Siyonist casusluk servisinin rolüne vurgu yaparak "MOSSAD son olaylarda doğrudan sorumluluk sahibiydi. Kimi sahte girişimi ile sabotaj yapabileceğini düşünüyordu. Ancak MOSSAD ajanlarının tüm eylemleri istihbarat teşkilatımız tarafından kontrol edildi." dedi.