İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberinde, Cohen'in 2018 yılının son aylarında ilişki kurduğu evli bir hostese kocasının yanında "Mossad'ın gizli faaliyetlerini anlatarak övündüğü" aktarıldı.

Haberde açıklamalarına yer verilen hostesin eşi ve İsrail finans piyasalarının tanınan ismi Gazi Şeykir, "Cohen, Mossad'la ilgili konular dahil çok şeyler anlattı." dedi.

BÜTÜN SIRLARI ANLATTI

Cohen'in Mossad'ı yönetme üslubuna dair detayları kendisi ve eşine anlattığını iddia eden Şeykir, "O (Cohen) geveze biri, Mossad'ın ünlü bir Arap liderinin (isim vermedi) doktoruyla yakın temasta olduğunu bize anlattı." ifadelerini kullandı.

Şeykir, Cohen'in kendileri ile "Ben Mossad'a başkan olarak atandıktan sonra 10 gün içinde üst düzey 6 yetkiliyi çıkardım, çünkü sisteme samimiyetleri yoktu ve iyi değillerdi. Onlarla aynı görevde olduğum sırada beni en iyi arkadaşları olarak bilirlerdi ancak atandığımda hiç merhamet etmeden onları kovdum." şeklinde konuştuğunu söyledi.

COHEN'DEN GÜVENLİK SAVUNMASI

Haberde, Cohen'in "Güvenlik sırları ve açıklamamam gereken hiçbir şeyi ifşa etmedim." sözleriyle bahsi geçen iddialara yanıt verdiği belirtildi.

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 24 Mayıs’ta Cohen'in yerine Mossad'ın başkanlığına David Barnea’nın getirildiğini duyurmuştu.