Galatasaray'dan kiralık olarak gittiği Adana Demirspor'da harikalar yaratan Yunus AkgünLazio'dan sonra Roma'nın da takibe aldığı bildirildi.

Roma scout ekibinin bu sezon yakından takip ettiği Yunus Akgün'ü, dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho'ya önerdiği ve deneyimli hocanın Yunus'a hayran kaldığı aktarıldı.

Nicolo Zaniolo'nun yerine Yunus Akgün!

Mourinho'nun bu yaz Juventus'a transfer olması beklenen Nicolo Zaniolo'nun alternatifini olarak Yunus Akgün'ü düşündüğü belirtildi.

Mourinho'nun, Zaniolo gibi sol ayaklı olup sağ kanatta oynayan Yunus'un oyun stilini, İtalyan oyuncuya çok benzettiği ifade edildi.

Bu sezon Roma'da 42 maçta forma giyen Zaniolo 8 gol, 9 asistlik performans gösterdi.

Vincenzo Montella'dan olumlu referans!

Jose Mourinho, Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile telefonda görüşüp Yunus Akgün hakkında bilgi aldı.

İtalyan hocanın, Yunus Akgün'ün büyük bir potansiyele sahip olduğunu aktarıp Mourinho'ya olumlu referans verdiği ifade edildi.

Bu sezon performansıyla büyüledi!

Adana Demirspor'da bu sezon dikkat çeken bir performans sergileyen Yunus Akgün, 9 gol, 17 asistlik katkı yaptı ve 26 gole doğrudan etki etti.

Bu sezonki performansıyla A Milli Takım'a da çağrılan Yunus Akgün, Faroe Adaları karşısında ilk kez milli formayı giydi.

Faroe Adaları karşısında 80. dakikada oyuna giren Yunus, Merih Demiral'ın golünde topukla şık bir asist yaptı.