habevakti.com yazarı Muhammed Köse, insanların olaylar hakkında mesnetsiz değerlendirmelerde bulunmasıyla ilgili, "Tek yapmamız gereken, oturduğumuz yerde ve duyduklarımızla mahkeme kurup karar vermemek ve kimseyi infaz etmemektir. Dilimizi tutarak vebalden kurtulmak varken, neden elimizin bulaşmadığı bir işe dilimizi bulaştırarak vebal yüklenelim ki?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çeken yazarımız, "Sosyal medyadan okuduklarımızla bir kanaat tesis etmek ve bunu iddia ederek savunmak büyük bir yanlışa dönüşüyor. Bunun yerine ilk etapta, temkini elden bırakmadan, bahsedilen işin iğrençliğini göz özüne alarak, normal bir Müslümanın ve babanın asla böyle bir şeye izin vermeyeceği hüsnü zannı ile, ''inşallah olmamıştır'' demek gerekir." dedi.

Yargının kararının, adaletin sabır ve sukunetle beklenmesi gerektiğine vurgu yapan Köse, dava süreci ve verilecek kararla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Eğer birilerinin dediği gibi, gerçekten bir çocuğun istismarı söz konusu ise, hep birlikte buna sebep olan, yol açan ve uygulayan herkesin hak ettikleri cezayı almaları için elimizden geleni yapalım, dilimizden geleni söyleyelim. Hatta bu kişiler İslam hukukunu kendi çirkefliklerine bahane etti iseler, bu hukukla yargılanmalarını isteyelim. Cezalarını bir alimler heyeti versin ve gerekirse özel bir izinle idam edilsinler.

Yok eğer olay düzmece çıkarsa, birtakım mahfillerin oyunu olduğu ve abartılarak İslam’a ve Müslümanlara saldırı malzemesi edildiği anlaşılırsa, hamd edelim, şükredelim ki, böyle bir melanet işlenmemiş ve ne dinimize ne de bize bir leke sürülememiş olsun.

Muhammed Köse-3

Muhammed Köse'nin söz konusu yazısının tamamını okumak için...