Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın Hollanda’da cinayet sonucu ölen muhasebecisi Cemil Önal ile görüşmeye giderken Hollanda’da yakalanarak tutuklandığı belirtilen Muhammet Yakut, yüksek güvenlikli cezaevinde tutulmuştu. Yakut 30 Haziran 2025’te serbest bırakılmıştı.
Türkiye aleyhine çektiği videolarla kamuoyunda ismini duyuran ve kırmızı bültenle aranan Muhammet Yakut’un Hollanda makamlarınca serbest bırakıldığı ve ertesi gün Almanya’da bir otelde kalp krizi neticesinde öldüğü bildirildi.
'YORGUNUM' DEDİ GİTTİ, CAN VERDİ
Ölüm nedeni için otopsisi devam eden Yakut’un son olarak çevresindekilere yorgun olduğunu söylediği ifade edildi.
Yakut’un odasına çekilmeden önce çevresindekilere “Kendimi yorgun hissediyorum, biraz dinleneceğim” dediği öğrenildi.
Muhammed Yakut’un cenazesinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirileceği öne sürüldü.
SUİKAST DİYEN DE VAR 'UYUŞTURUCU' DİYEN DE
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yavuz Değirmenci ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yakut’un suikast sonucu öldürülmüş olabileceğini savundu. Değirmenci, kalp kriziyle öldüğünü belirttiği Yakut’la ilgili, “Aldığım yeni bilgiler suikast şüphesini çok güçlendiriyor. Vefat gece vakti bir kafede gerçekleşiyor. Orada iki ayrı özel görüşme yapıyor. Bir anda ambulanslar gelip götürüyor. Korumaları da uzaklaştırmış.” iddiasını dillendirdi.
Muhammed Yakut'un vefat haberini Türkiye ilk kez benden öğrendi.
— Yavuz DEĞİRMENCİ (@yavuzdegirmenci) July 1, 2025
Aldığım yeni bilgiler suikast şüphesini çok güçlendiriyor.
Vefat gece vakti bir kafede gerçekleşiyor.
Orada iki ayrı özel görüşme yapıyor.
Bir anda ambulanslar gelip götürüyor.
Korumaları da uzaklaştırmış. https://t.co/fNfWUzXnx9