Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; Muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masada partisini temsil eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, liderlerin hafta sonu düzenlediği buluşmaya ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. İktidarın özellikle Seçim Yasası sonrası 6’lı masaya yönelik saldırıları artırdığına dikkat çeken Erkek, “Toplantılar devam edecek. Hiçbir saldırı bunu engelleyemez çünkü bu bir demokrasi mücadelesi” dedi.

‘TEMEL SAĞLAM’

Partilerin ayrı ayrı yaptığı hazırlıklardan ortak bir çalışma çıkaracaklarını söyleyen Erkek, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmamızı kamuoyuyla paylaştık. Sağlam bir temel attık. Her şeyi bunun üzerine kuracağız. İktidarımızda ilk bir hafta içinde Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız. Stratejik Planlama Teşkilatı’nı kuracağız. Bütün bunlara yönelik çalışmalar tamamlanmıştı, şimdi yasal ve anayasal mevzuatın yazımı çalışmaları devam ediyor. Sağlıklı ve güven veren bir sistem inşa etmemiz gerekiyor. Mesela Merkez Bankası’nın bağımsızlığı kuvvetler ayrılığıyla, demokratik hukuk devletiyle sağlanır. Bunların hepsini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP NASIL BİR CUMHURBAŞKANI HEDEFLİYOR?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Erkek, “Aday elbette önemli ama daha önemlisi nasıl bir aday istediğimize yönelik ilkelerdir. Biz gerçek anlamda devleti ve milleti temsil edecek, uzlaşmayı sağlayabilecek, kolektif çalışabilen, partiler üstü bir cumhurbaşkanı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanının nitelikleri çok daha önemli. Genel başkanlarımız da bunları tarif etti. İlkeler temelinde Türkiye’nin yarını için çok sağlıklı bir çalışma sürüyor.” açıklamasında bulundu.