Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiği açıklamasının ardından sosyal medyada TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın bir süre önce Cem TV'de katıldığı yayında kullandığı ifadeler gündeme geldi.

'KENDİSİ ÇEKİLİYORSA BEN DE ÇEKİLİRİM'

Erkan Baş, “Biz milletvekilliğini bir görev, bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Kişisel bir dert değil ki bizim açımızdan milletvekilliği meselesi. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmaması ise buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi bir an önce o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım. Çok istiyorsa buyursun gelsinler kendisi çekiliyorsa ben de çekilirim bir problem yok bizim açımızdan. Ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor. 3. bölgede biz komple seçimden çekilsek, hepimiz İnce’ye versek, hatta bütün partiler Memleket Partisi’ne oy verse hiçbir şey değişmeyecek.” ifadelerini kullanmıştı.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Selahattin Demirtaş hakkındaki tahliye talebi reddedildi Selahattin Demirtaş hakkındaki tahliye talebi reddedildi

TİP’ten yapılan yazılı açıklamada İnce’nin adaylıktan çekilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ancak Baş’ın “İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunmadığı belirtildi.