Gazeteci Fatih Altaylı İslam'ın "evlat edinme" ile ilgili hükmü üzerinden Kur'an'a hakaret etmiş, vatandaşları ve depremzedeleri Diyanet'e karşı kışkırtmıştı. Diyanet, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunduğunda da Altaylı yine çirkin üslubunu devam ettirip "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır." diyerek Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaşmıştı.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Fatih Altaylı'nın sunduğu "Teke Tek" programına konuk oldu. 

"BU ZİHNİYETİ YOK ETMEK LAZIM" 

Din görevlilerinin depremden etkilenen vatandaşlara manevi destek vermesinden rahatsız olan Muharrem İnce "Bu zihniyeti yok etmek lazım" diyerek "Deprem bölgelerine imam gönderiyorlar. 2023 yılındayız. Beyaz zambaklar ülkesi olacakken Orta Doğu’nun çukuruna düşmeyelim." ifadelerini kullandı.

"BEN DE ONLARA KASIMPAŞA DİYORUM"

Afet zamanı sela verilmesinden Allah'ın Kur'an'da ayetle belirttiği "evlat edinme" konusundan rahatsızlığını açıkça ifade eden Muharrem İnce "Diyanet enkaz altındayken sela verdi. Utanmazlıkta burada kalmadılar bir de evlat edinilecek çocuklarla evlenilebileceğini söyledi ahlaksızlar. Ben iki kız torun dedesi olarak bunu okuduğumda dedim ki; biz demek ki öleceğiz bunlar bizim çocuklarımızı alacaklar evlat edinecekler sonra evlenecekler öyle mi? Dişimizle yeriz biz sizi yahu. Ne zannediyorsunuz kendinizi. Biz Kuvai Milliyenin geleneğinden gelen insanlarız. Haddinizi bilin diyorum. Ben de onlara Kasımpaşa diyorum." dedi.