Ankara derin kulis bilgisine göre; Muharrem İnce, CHP Parti meclisine üye sokamayınca yeni bir parti ile siyaseti önden dolaşarak adeta gölge bir eş genel başkan konumuna ulaşmayı hedefliyor.

Öte yandan; CHP üst yönetimine kızgın seçmenin oylarının YCHP dışı alana kaçmaması için çift taraflı bir alet işlevli bir "rehine seçmen" politikası ile siyaseten fidye arayışında.

Parti yönetimindeki Alman sosyal demokrasisi vekalet siyasetine ve siyasetçilerine alternatif olarak; aynen yakın arkadaşı Selin Sayek gibi Amerikan merkezli bir "Sosyal sol" ideolojik rüzgarını da "yenilik" olarak arkasına almış gözüküyor.!

Olay şu;

Muharrem Ince öncelikle CHP'den kaçan oyları havuzlayarak konsolide edecek sonrasında ise; CHP ile başta seçim ittifakı olmak üzere Kılıçdaroglu'nu iç güveysi olarak masaya çekmek istiyor.

Kılıçdaroğlu'nun gelecek dönem partinin başında olmayacağını da çok iyi bilen Muharrem İnce böylelikle bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Kurduğu paravan parti ile ileride CHP'nin birleşmesi yolu ile CHP'ye geri dönüş hesapları da cepte.

Havuzlamayı düşündüğü seçmen oyları ile, CHP genel başkanı olmak için kendini donanımlı ve etkin bir hale getirecek.

Şimdi soru şu ?

1. Muharrem, senin Kılıçdaroglu'ndan ideolojik olarak ne farkın var.? Her ikinizde sosyaldemokrat olup Kemalist değilsiniz.

2. Bilinçli Atatürkçü seçmen ne sana Nede YCHP yönetimine genel seçimlerde oy verir.

3. Türkiye de sağlam ve kalıcı yeni bir muhalefet partisi; bu tür parti içi güreşlerinin minder dışında devam eden hali olarak örgütlenmez.

4. Bence bırak bu işleri... Seçmen istediği partiye oy vermesin ki; ak koyun kırmızı koyun ortaya çıksın

Ondan sonradır ki; Yeni bir parti kurulur. Bu partinin de CHP'nin içinden değil parti dışından Kemalist odaklı, tam bağımsız ve "Halkın Cumhuriyet Partisi" olarak örgütlenmesi kuvvetle muhtemeldir.

Boşa koysan olmaz doluya koysan olmaz Muharrem !

Seçmen kararını vermiş... Nafile. "Seçmen sandığa gitmeyiz diyor." Özgür bırak onları Muharrem !