Muharrem İnce de aslında bir tür ideolojisi belirsiz her tür kıvama giren bir partili. Aslında Kılıçdaroğlu'ndan çok fazla da bir farkı yok.Her ikisi de Sosyaldemokrat olmakla birlikte ideoloji olarak Kemalist ideolojinin
çok uzağındadır.

Dolayısıyla CHP'yi ortadan karpuz gibi ikiye bölecek  sağlam bir ideolojik seçmesi olmadığından  delege ve seçmen gücü ise;  karpuzdan  bir bıçaklık tadımlık üçgen bir  milletvekilliği parçası koparacak kadar olmakla birlikte, bağımsız Kemalist seçmenin  'SHP (CHP) Genel Başkanına"  vuracağı tokadın büyüklüğü yanında lafı bile olmayacak kadar da az görünüyor.

"SHP" olarak isimlendirdikleri parti Genel merkez yönetimini eleştiren Kemalist CHP'li seçmenin önümüzdeki genel seçimlerde Kılıçdaroğlu ve yönetim ekibine vuracakları darbenin etkisinin  ise; Muharrem'in etkisinin kat ve kat üstünde olacak.

Ego kurbanı İnce' nin  Cumhurbaşkanlığı adaylığı pazarlığı için;  "siyasi pskolojik baskı amaçlı" bir parti  yada grup oluşturma amacında olduğunu düşünüyorum.

Muharrem İnce' nin siyasi hayati biteli çok oldu.

Reanimasyon ünitesi olarak işlev görecek ve siyaseten hayata tutunmak için kalp masajı etkisi yapacak bu tür paravan sözde cepheler   siyaseten toplumda kalıcı bir hayat öpücüğü  etkisi yaratmaz. 

Tahir Çalgüner