Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada ses teknikerine tokat attı. O anları gazeteci Talat Atilla Twitter hesabından paylaştı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Muharrem Sarıkaya'nın tokat attıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajına devam etmesi, Başkan Şahin'in tepki vermemesi dikkat çekti. 

SARIKAYA’NIN TOKAT ATTIĞI GAZETECİ ODATV’YE KONUŞTU

Muharrem Sarıkaya’nın yayın sırasında tokat attığı İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir, Odatv’ye konuştu. 

Ahmet Demir, Muharrem Sarıkaya’nın özrünü kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: 

“Muharrem Bey’in bu noktada özrünü yeterli bulmuyorum. Bu nedenle de kendisiyle ilgili hukuki süreci başlatacağım.”

GAZETECİLER SENDİKASI’NDAN AÇIKLAMA

Gazeteciler Sendikası, olayın ardından “Yüksek gerilim işareti Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz” çağrısında bulundu.

SARIKAYA’DAN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Muharrem Sarıkaya, görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Sarıkaya, şunları yazdı: 

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayınz Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan  mazeretsiz özür diliyorum…”

İşte o mesajlar: 

FATMA ŞAHİN’DEN MESAJ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, yaşananların ardından Twitter hesabından mesaj yayımladı. 

Şahin “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. @msarikaya6 kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” ifadelerini kullandı.

İşte o mesaj: 

Fatma Şahin ise daha sonra yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Habertürk TV'de konuk olduğum bir canlı yayında maalesef son derece nahoş bir durum yaşandı. Yayının başından itibaren yaşanan teknik aksaklıklar Muharrem Sarıkaya'nın çalışan tekniker arkadaşa asla kabul edilemez bir müdahalesiyle devam etti. Kargaşanın daha da büyümemesi için büyük bir gayretle yayına devam etmeye çalıştım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım ve üzüntümü şu an da tarif etmeme imkan yok. 

Ahmet Demir kardeşimizin mağduriyetini ve üzüntüsünü o andan beri yüreğimde hissediyorum. Zaten hemen sonrasında Muharrem Sarıkaya ile konuyu konuştuk. O da Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.

Şunu belirtmek isterim ki, olay anında tepki verememiş olmam tepki duymadığım anlamına gelmiyor. Ancak canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim. Çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç şahit olmadığım böyle bir durumda tek düşüncem yayının sürmesini sağlamaktı.  

Dilerim bugün karşı karşıya kaldığımız bu nahoş olay, bundan sonrasında tüm emekçilerin sosyal ortamlarının ve çalışma koşullarının iyileşmesi konusunda bir farkındalık oluşmasına vesile olur. 

Tüm kamuoyuna ve özellikle de basın emekçilerine en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim.”

DİSK BASIN-İŞ: EMEKÇİ DÜŞMANLARININ MESLEKTE YERİ YOKTUR

DİSK Basın-İş ise, tokat videosuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat attı. Bu tokat tüm basın emekçilerine atılmıştır! Bu emekçi düşmanlığının özrü, böyle emekçi düşmanlarının meslekte yeri yoktur. Habertürk basın emekçisine sahip çıkmalıdır. Konunun takipçisi olacağız.”

Odatv.com