Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerden sonra bölgeye, İsmailağa Cemaati başta olmak üzere İHH, Beşir Derneği ve İFAM'ın da aralarında olduğu 30 İslami cemaat ve dernek intikal etti. Her kesimden ekipler canla başla depremzedelere yardımcı olmaya çalışırken, bazı muhalif gazeteciler bazı sivil toplum kuruluşlarına saldırmaktan geri durmuyor. 

Murat Yetkin de o isimlerden biri.

Yetkin, Fox TV ekranlarında yayınlanan Orta Sayfa isimli programda tepki çeken sözler sarf etti.

"Ne oluyor hafızlık kursunu bitirdiği zaman ordu gibi resmi geçit yapan entarili sarıklılar, nerede onlar?"

Yetkin, depremin hemen ardından canhıraş bir çalışma yürüten STK'ları hedef alarak, "Madenciler var gönüllü olarak gittiler. Bütün Sivil toplum örgütleri var, öğrenci dernekleri var herkes var. Ne oluyor hafızlık kursunu bitirdiği zaman ordu gibi resmi geçit yapan entarili sarıklılar. Nerede onlar?" dedi.

"Bir işin ucundan tutamazlar mı?"

Sözlerine devam eden Yetkin, "Bir işin ucundan tutamazlar mı neredeler? Ancak sela okunurken mi ortada olacaklar. Hayat kurtarmak yerine öldükten sonra mı ortaya çıkacaklar. Bunları açıkça konuşmamız lazım artık? Onu konuşma bunu konuşma yetti ya." şeklinde konuştu.

Murat Yetkin'in konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

Madenciler var gönüllü olarak gittiler. Bütün Sivil toplum örgütleri var, öğrenci dernekleri var herkes var. Ne oluyor hafızlık kursunu bitirdiği zaman ordu gibi resmi geçit yapan entarili sarıklılar. Nerede onlar? Bir işin ucundan tutamazlar mı neredeler? Ancak sela okunurken mi ortada olacaklar. Hayat kurtarmak yerine öldükten sonra mı ortaya çıkacaklar. Bunları açıkça konuşmamız lazım artık? Onu konuşma bunu konuşma yetti ya.