Akademisyen yazar Prof. Dr. Ali Seyyar, habervakti.com'da yayınlanan yazısında, son olarak İran'ın Tahran kentinde görülen Müslüman bilim insanlarına yönelik suikastleri değerlendirdi. Seyyar söz konusu suikastlerin Mossad bağlantısını sorguladı.

İşte o yazı:

Müslüman bilim insanları Mossad’ın hedef tahtasında

Yine bir Müslüman bilim insanın suikast sonucunda öldürüldüğüne dair bir haber okuyoruz. İran'ın nükleer programında görevlinükleer fizikçi Muhsin Fahrizade,Tahran yakınlarında kimliği bilinmeyen kişiler tarafından profesyonel yöntemlerle şehit edilmiştir.

İran devlet televizyonu, Fahrizade'nin saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini duyurdu. Savunma Bakanlığı açıklamasında Fahrizade'nin korumaları ile saldırganlar arasında çatışmanın çıktığı da kaydedildi.İsrail tarafından bilinen bir isim olan Fahrizade'nin ölümünden yine Mossad sorumlu tutulmaktadır.

Bu eylem, İsrail’in istihbarat teşkilatı Mossad’ınİran’lı bilim insanlarına yönelik ilk suikastı olmaktan çok suikast zincirlerin sadece bir tanesidir. 2010 yılından beri İran atom programında görev alan en az beş bilim insanı ya bilinmeyen kişilerce silahlı saldırı sonucunda, ya da arabaya bomba konulmak suretiyle şehit edilmiştir.

Mossad, düşman bellediği insanlar hakkında sadece bilgi toplamakla yetinmiyor aynı zamanda bu kişilerin etkisiz hâle getirilmesine yönelik olarak da her türlü operasyon düzenliyor. İsrail devleti, sivil-asker, kadın-erkek, büyük-küçük, yönetici-bilim insanı ve sağlam-engelli ayırımı yapmaksızın “düşmanlarını”  öldürme gerekçesi olarak çok “masumane” bir kavram bile üretmiş: "SikulMemukad", yani “Hedef Odaklı Ön Tedbir.”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...