Yılbaşı kutlamaları ve ‘Milli Piyango’ gibi konularla ilgili gazetemiz Akit’e değerlendirmelerde bulunan Memiş Hoca, ‘Milli Piyango’nun haram olduğunu, yılbaşı kutlamalarının da İslam’da yeri olmadığını söyledi. Memiş Hoca, ahlaki yozlaşmayı ön plana çıkarmaya çalışan kutlamalara karşı Müslümanlara uyanık olunması çağrısı yaptı.

“Piyangonun başından ‘milli’yi atmak lazım”

Yılbaşı kutlamaları ve ‘Milli Piyango’nun topluma zarar verdiğini dile getiren Memiş Hoca, “Milli piyango, loto, toto gibi şans oyunlarının tamamı haramdır. Haram olan kazançtan helal çıkmaz. Aklı başında olan herkes bu illetten uzak kalmalıdır. Ne yazık ki milletimizi, değişik isimler adı altında kumara alıştırıyorlar. Piyangonun başından kesinlikle milli kelimesini atmak lazım” açıklamasında bulundu. Şans oyunlarının devlet eliyle teşvik edilmesine karşı çıkan Memiş Hoca, şunları söyledi: “Devletimiz kumar işlerinden elini ayağını çekmeli. Devletimiz insanlarımıza piyangodan veya değer şans oyunlarından para kazanma yollarını değil, helal yoldan çalışıp kazanmayı öğretmelidir.”

Memiş Hoca, yılbaşı kutlamalarının da İslam’la bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Müslüman, yılbaşı kutlamaz. İsmet İnönü’nün tek partili rejiminden bu yana milletimize yeni yıl kutlamaları için yoğun propagandalar yapıldı. Yeni yıla girme adı altında sapıkça eğlenceler yapılıyor. Bu tür eğlence ve kutlamalar kesinlikle haramdır. Masum gibi gösterilen doğum günü, yılbaşı kutlamaları, aslında bizi, milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırıyor. Müslümana, Hristiyanların yılbaşısını kutlamak yakışmaz. Bizim yeni yılımız hicri yılbaşıdır” dedi.