İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu'nun Hz. Hatice hakkında ortaya koyduğu gaf ve akabinden kamuoyuna karşı bir düzeltme bulunmamasına tepki gösteren yazarımız ve siyaset bilimci Murat Bahadır Akkoyunlu yazdığı yazıyla olaya tepki gösterdi. Akkoyunlu, ''Mustafa ….OĞLU isimli şahıs Hz.Hatice-i Kübra(A.S) validem için “erkek artığı” tabirini KUSMUŞTUR.'' ifadelerini kullanandı.

Açıklamalarına devam eden Akkoyunlu, ''Mustafa …….OĞLU, böyle bir hanımefendiye “erkek artığı” dedin, böyle bir şahsiyete “erkek artığı”  dedin. “Yanlış kelam ettim, maksadımı aşan bir tabir kullandım” da demedin Şiicilik kunkuması yerlerde, Türk düşmanı yetiştirmekle meşhur Ezher de dolaştığın için Türklerin hamurunu yoğuran Horasan muhteviyatına düşman olman normal.'' vurgusunda bulundu.

İşte Akkoyunlu'nun söz konusu yazısı:

Değerli okurlarım, içinizde şimdi tarif edeceğim gibi birkaç şahıs bulunabilir.  Babanızın ve annenizin meşru evliliğinden doğmuş birisisiniz. Anneniz daha önce arıyla namusuyla iki evlilik daha yapmış bir hanım. Daha önce evlendiği her iki erkek te vefat etmişler ve dul kalmış. Bu hanımefendi sonra sizin babanızla evlenmiş. Kendi becerisiyle, emeğiyle, ticaretiyle geçinen hiç kimseye yük olmayan tam tersine gücü yettiğince başkalarının yükünü kaldıran, imrenilen özenilen, ahlaklı, karakterli tam bir hanımefendi.

Birisi sizin bu anneniz için “erkek artığı” tabirini kullansa ne hisseder, ne yapardınız?

Bu yazıyı okuyan okurum eğer bir mümin ise Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ve Hz.Hatice-i Kübra(A.S) o müminin nezdinde kendi anne ve babasından daha kıymetli ve saygındırlar. Öyle olması gerekir. Eğer bu yazıyı okuyan okurum mümin değilse lütfen bu yazıyı vicdanının değerlendirmesine takdim etsin.

İlahiyatçılık mesleğini deruhte ettiren, biraz Mısır’ın El-ezher’in de biraz da İran’ın kumunda okutulmuş, Mustafa ….OĞLU isimli şahıs Hz.Hatice-i Kübra(A.S) validem için “erkek artığı” tabirini KUSMUŞTUR. Okurlarımdan bilmeyenler olabilir, Hz.Hatice-i Kübra(A.S) Hz.Muhammed Mustafamız’ın(sav) sevgi bağı evliliği yaptığı tek refikasıdırlar(bayan hayat arkadaşı, yol arkadaşı).

Resulullah(S.A.V) Efendimiz ile sevgili annemiz arasındaki ilişkiyi lütfen Resulullah’ın hayatını anlatan kitaplardan okuyunuz. Ama  merhum Dr.Haluk Nurbaki Beg’den özellikle okuyunuz.

Resulullah(S.A.V) Efendimize nübüvvet vahyi inmeye başladığı gün Hz.Hatice-i Kübra(A.S) validemizin Resulullah’a(S.A.V) ifade arz ettiği sözlerini çok dikkatli okuyunuz. Göreceksiniz ki Hz. Hatice’nin (as) zaten Hz.Muhammed’in(S.A.V) kim olduğunu, Resulullah’a(S.A.V) neyin niçin vahyedildiğini bilen, Resulullah(S.A.V) ile evlenmesinin bir görev olduğu bilincinde ve her şeyini Resulullah’a ve davasına amade kılmakla görevli olduğunun şuurunda bir yüce hanımefendi olduğu anlaşılacaktır.

Bu mevzuyu tam anlayabilmemiz için İmam Maturidi’ nin Tevilatül Kur’an , Elmalılı Hamdi YAZIR’ın  Hak Dini Kur’an Dili, Mahmud NAHCİVANİ’nin üç ciltlik  tefsirlerinden “ İlmi Ledün” bahsini mutlaka murakabe etmenizi teklif arz ediyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ