İzmit Fevziye Camii'nde “Artık büyüdüm ve zamanı geldi” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte 5. sınıf öğrencileri namaza başladı. Etkinliğe İzmit ilçe Müftüsü Süleyman Küçük, Başiskele ilçe Müftüsü Abdussamet Erkul, Rize Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, Cami İmam Hatibi, öğrenci velileri ve Cami cemaatinden çok sayıda kişi katıldı.

Kocaeli'nin etkin vakıflarından Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten Nadide Eğitim Kurumları örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor! Bu kapsamda “Artık büyüdüm ve zamanı geldi” sloganıyla namaz şuurunun öğrencilere aktarılmasına yönelik faaliyet hayata geçirildi.

Nadide Eğitim Kurumları adına konuyla ilgili açıklama yapan Ramazan Mavuş, ''Osmanlı'da tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılır, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip hediyeler verilirdi. Bu güzel ve anlamlı geleneği yaşatmak ve bundan sonra namazlarını aksatmadan kılmaya gayret etmelerini sağlamak için bu yıl da 5. Sınıf öğrencilerimizle namaza başlattık. Değer Eğitimi öğretmenlerimizin desteği ile öğrencilerimiz okul mescitlerinde hazırlanarak kız öğrenciler beyaz başörtülerini erkek öğrenciler beyaz takkelerini taktılar.'' ifadelerini kullandı.

Namaza başlayan çocuklara hediyeler verilirken İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, namazın ve gençliğin öneminden bahsetti. İlahiyatçı-yazar Şevki Yılmaz da çocuklara Salah (namaz) kelimesinin manaları üzerinden; Değer veren-Saygı duruşu-Koruyan ve dua yakarış olarak dört anlamını aktardı.