Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı'na (MİKAV) bağlı Nadide Okulları değer eğitimlerine devam ediyor. YKS'de ortaya koyduğu başarılarla adından söz ettiren kurum, spor alında Türkiye ve dünya çapındaki organizasyonlarda çok sayıda ödül alarak adını duyurmaya başarmıştı. Kocaeli'nde faaliyet gösteren Nadide Okulları bünyesinde hayata geçirilen değer eğitimlerine bir yenisi daha eklendi. 

2,5 AY SÜRMESİ BEKLENİYOR

16 Aralık'ta başlayıp, 28 Şubat'ta son bulması beklenen 'Akşam 8'de 8 dakika Kur'an okuyoruz' etkinliğine tüm öğrenciler ve velileri davet edildi. Katılmak isteyenlerin isimlerini belirtmeleri istendi. 

Etkinliğe katılan veliler sosyal medya hesaplarından bu görüntüleri paylaştı:

Nadide Okulları Değer Eğitimi Zümresi'nden yapılan duyuruya göre:

“İşte böylece biz onu Arapça bir Kuran olarak indirdik…” (Taha suresi, 113. ayet.) Rabbimizin bütün insanlığa hitabeden kelâmı Kur’an-ı Kerim’dir. Onu okuyan kimse doğrudan doğruya Allah’ın sözünü dinlemiş ve Allah ile muhatap olmuş demektir.

Bu çok şerefli muhataplığı kazanabilmek için Kur’an okumak gerekir.

Kur’an’ı Kerim anlatış ve üsluplarındaki güzellik, söz sanatlarındaki zenginlik, az sözle pek çok şeyler anlatması, kalp ve ruhu etkisi altına alan akıcı ahengi, harf ve kelimelerinin seçimindeki ruhu okşayan zevk gibi birçok özellikleri ile Sevgili Peygamberimizin en büyük mucizesidir. Çok kimseler, sadece Kur’an’ı dinlemekle “Bu güzel söz asla bir insan sözü olamaz. Bu ancak Allah kelâmıdır.” diyerek Müslüman olmuşlardır.

Peygamberimiz ’in (sav) Kur’an okumanın fazilet ve değerine işaret eden pek çok hadisleri vardır.  “Kullar Allah’a ondan nâzil olan şu Kur’an’la yaklaştıkları gibi hiçbir şeyle yaklaşamazlar” (Tirmizi) “Kur’an’ı okuyunuz Muhakkak ki o, kıyamet günü dostlarına şefaat edici olarak gelecektir.” (Müslim)

Nadide ailesi olarak kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ile aramızdaki bağı sağlamlaştırmak, her akşam Kur’an ile buluşma vesilesi ile öğrencilerimizin doğru ve seri okuyuşlarına katkıda bulunmak, öğrencimizin manevi gelişimi için bir atmosfer oluşturmak ve yaklaşan üç ayların manevi iklimine bir ön hazırlık ve farkındalık oluşturmak niyetiyle bir kampanyaya başlıyoruz.

Katılımın gönüllülük esasına göre olacağı bu kampanyamız için “Her Akşam 8 de 8 Dakika Kur’an Okumaya” sizleri de davet ediyoruz. Ailenizle birlikte ellerinizde Kur'an-ı Kerim, akşamları saat 8'de (20.00) tam 8 dakika boyunca hep birlikte bu güzel kampanyaya dahil oluyoruz. Değer Eğitimi zümremize kampanyaya katıldığınızı iletmeniz halinde bundan büyük mutluluk duyacağız. 

Kampanyamız 16.12.2019 tarihinde başlayıp 28.02.2020 tarihine kadar aktif olarak devam edecektir. Umarız hayatınız boyunca bu kampanyayı devam ettirenlerden olursunuz.