Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı'na (MİKAV) bağlı Özel Nadide Ortaokulu, daha önce yüzme, okçuluk ve badmintonda elde ettiği başarılarının ardından şimdi de hentbolda büyük bir başarı elde etti.

10-12 Şubat 2022 tarihlerinde Düzce'de gerçekleşen Okullar arası Hentbol Yıldız Erkekler müsabakalarına Kocaeli adına katılan Özel Nadide Eğitim Kurumları sporcuları, Sakarya, Tekirdağ ve ev sahibi Düzce illerini temsil eden okulların sporcuları ile aynı grupta yer aldı.

Turnuvanın açılış maçında Tekirdağ’ dan gelen takım ile karşılaşan Özel Nadide müsabakadan 10-9 galip ayrıldı. İkinci günde Ev sahibi Düzce'yi temsil eden takımı 6-5’lik skor ile geçen Özel Nadide turnuvanın son gününde Sakarya adına katılan rakibini 19-9’luk iyi bir  skorla geride bıraktı. Aldığı bu skorlarla grubunda liderliğe yükselen Nadide Okulları Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonasında, Yarı Finale çıkmaya hak kazandı.

özel nadide ortaokulu hentbol maçı

YARI FİNALLAR ŞANLIURFA VE ERZURUM'DA

Türkiye’nin değişik bölgelerinde oynanan müsabakalar sonucunda gruplarında lider olan ve sıralamaya giren takımlardan oluşan 16 takım iki gruba ayrılarak yarı final müsabakalarını gerçekleştirecek. Yarı finale katılan takımlardan 8’i Şanlıurfa'da, 8’i ise Erzurum'da gerçekleştirilecek yarı final müsabakalarında mücadele etmek üzere bu illere gidecek.

Başkanlığını 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) iştiraklerinden Kocaeli Özel Nadide Okulları öğrencisi Berat Eren Kahya geçtiğimiz yıl, LÖSEV tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen “World Children’s Winners Game”de yüzme kategorisinde yüzme branşında dünya şampiyonu olmuştu.
Kocaeli'de oynanan okullararası Badminton müsabakalarında da adından söz ettiren Özel Nadide Orta Okulu bu branşta da şampiyon olmuş ve şampiyonluk ünvanını korumuştu