Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yaptığı çağrının ardından, İYİ Parti’den AK Parti’ye katılımlar başladı.

İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ankara’da yapılan AK Parti Grup Toplantısına katılarak AK Parti saflarında yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sonrası gündemi değerlendirme konuşmasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ve partililere "Temenni ederiz ki İYİ Parti 6'lı masayı terk ederek yerli ve milli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" ifadesinin ardından Aydın siyaseti de hareketlendi.

ÖZCAN AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDA

Çağrı’nın ardından görevi başkan yardımcısına devrederek izne ayrılan Nazilli Belediyesi’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Meclis’te AK Parti’nin Aydın heyeti ile bir araya gelip grup toplantısına birlikte girdi.

ROZETİ ERDOĞAN TAKTI

Dün akşam saatlerinde İYİ Parti’den istifa eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

"SÜRPRİZİMİZ VAR"

'Sürprizimiz var' denilerek sahneye davet edilen, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rozeti takmasıyla AK Parti'ye katılmış oldu. 

"AK PARTİ SAFLARINDAKİ YERİMİZİ ALDIK"

AK Parti'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm dünya ve ülkemiz ciddi bir sıkıntılı ve zorlu bir dönemden geçmektedir. Bu zorlu dönem içerisinde Cumhurbaşkanımızın yaptığı milli birlik beraberlik davetine icabet etmemek olmazdı. Biz de bu davete uyarak AK Parti saflarındaki yerimizi aldık. Hüsnü kabüllerinden dolayı minnettarım, kendilerine teşekkür ederim. Memlekete ve millete hizmet etmek için her zaman emirlerindeyim" dedi.

Aydın'ın merkez Efeler'den sonra en büyük ilçesi olan Nazilli, Başkan Özcan'ın bu tercihi ile AK partili ilçeler listesine eklendi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özca'ın AK Parti'ye katılması ile birlikte Aydın'da Cumhur İttifakı tarafından yönetilen ilçeler Buharkent, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Köşk, Karpuzlu, Koçarlı ve Nazilli oldu.

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI DA AK PARTİ'DE

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aydın İl Başkan Yardımcılığı görevinden ve partisinden dün istifa eden Mustafa Ertekin, bazı meclis üyeleri ile bir grup Nazillili mahalle muhtarı da Başkan Özcan ile birlikte AK Parti'ye katılanlar arasında yer aldı.