CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin içinde bulunduğu 6 muhalefet partisinin merakla beklenen mutabakat metni açıklandı. “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” adı verilen 48 sayfalık mutabakat metnini Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal kamuoyuna duyurdu.

'AVUCUNUZU YALARSINIZ'

Söz konusu metindeki tartışmalı ifadeleri gündeme getiren Genç, altılı ittifaka sert bir tepki gösterdi. Genç, “Türkiye’yi bir daha ‘etnik’ ve ‘mezhep’çi ‘kimlik’ siyasetlerine asla ve asla kurban ve yem etmeyeceğiz! NATO’nun altı kuklası, avcunuzu yalarsınız!” dedi.

6 muhalefet partisi millet ittifakı

6 muhalefet partisinin mutabakat metnine karşı tepkisini ortaya koyan Genç şu ifadeleri kullandı:

NATO’nun ‘altı kuklası’, ‘manda altılısı’ bugün 48 sayfalık siyasi bir metin yayınlayıp toprak bütünlüğümüz ve kuruluş ilkelerimiz ve cumhuriyet’i ‘dar kalıplı geçmiş’ olarak niteleyip ‘reddettiklerini’ açıkladılar ve yepyeni bir siyasal sistem kuracaklarını deklare ettiler!

İşte Türkiye’yi paramparça yapıverecek o ifadeleri: ‘…herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek’, yani Nato’nun altı kuklası etnik-mezhep bölücü bu projeye açıkça imzalarını atıverdi!

Yani Cumhuriyetimiz ve anayasasının giriş maddelerine ve toprak bütünlüğüne bağlılık tek satır yok, zaten açıkça inkar ve red ediyorlar, ve, diyelim Laz, Alevi, Boşnak, Sünni, vs. nasıl olacaksa kendi kimliğiyle ‘siyasal alanda’ eşit olabilecek yeni bir sistemmiş?

İşiniz gücünüz kalmamış ‘cumhuriyet’i hedef alıyor Cumhuriyet’i yıkmayı deklare ediyorsunuz, size düşen Tayyip düzenini değiştirmek ve yıkmak, garantimiz ve egemenlik haklarımız olan cumhuriyet’ten toprak bütünlüğünden ve anayasanın girişinden ne istiyorsunuz?

Büyük Türk Milleti! Nato’nun ve onun kuklası fetöcü ve PKK’lı bölücü bu projeye asla geçit vermeyeceğiz! Türkiye’yi bir daha ‘etnik’ ve ‘mezhep’çi ‘kimlik’ siyasetlerine asla ve asla kurban ve yem etmeyeceğiz! Nato’nun altı kuklası, avcunuzu yalarsınız!

NATO’nun altı kuklası tarafından imzalanan bu ‘sevr’ projesi kimin eseri, kimin katkı ve destekleriyle şekillendi, cevap verin, Sözcü ve Cumhuriyet ve Tele 1 ve Halk TV ve sayın pek kahraman Atatürkçüler: Özdil ve Uğur Dündar, zevatları ve şürekası ve zavallılar!