AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası arenadaki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri'nin Develi ilçesinde "Develi Seyrani Kampüsü Hayırseverler Buluşması ve Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin her alanda güçlü olmak zorunda olduğunu vurguladı.

"Türkiye, yeni küresel sistemin kurulmasının öncülüğünü yapacak"
Kurtulmuş, ortak bir Türkiye hedefi etrafında kenetlenileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Allah'ın izniyle Türkiye kısa sürede dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi haline gelecektir. Allah'ın izniyle Türkiye dünyada yeni bir küresel sistemin kurulmasının öncülüğünü yapacaktır."

Kurtulmuş, Ukrayna-Rusya Savaşı'na değinerek, her iki ülke ile konuşabilen tek ülkenin Türkiye olduğunu, bunu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da söylediğini belirtti.

Putin'in doğalgaz teklifi: Niye birileri rahatsız oluyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'nin doğalgaz merkezi olması teklifiyle ilgili konuşmasını hatırlatan Kurtulmuş, "Putin, dün Kazakistan'da da söyledi, öncesinde de söyledi, 'Doğalgaz meselesini Türkiye üzerinden geçirerek, Türkiye'nin bir doğalgaz merkezi olma teklifi'.

Bundan niye birileri rahatsız oluyor? Türkiye bölgesel bir güç olursa 85 milyon vatandaşımızın hepsi için iftihar meselesi değil midir? Birileri bundan rahatsız oluyor. 'Tayyip Erdoğan zamanında olmasın' diye." ifadelerini kullandı.

6'lı masaya Rusya-Ukrayna mesajı
Altılı masaya yönelik eleştirilerini dile getiren Kurtulmuş, "Yani şu 6'lı masa eğer bir şekilde geçtiğimiz 20 yılda iktidarda olsaydı, Türkiye, Ukrayna-Rusya Savaşı'nda ara bulucu konumuna gelir, hem Zelensky'nin adamlarına hem Putin'in adamlarına, İstanbul'da ev sahipliği yapabilir miydi?" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örnek olarak söylüyorum, hiçbir şekilde gürültüsüz, patırtısız 90 yıllık bir yönetim sistemi Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne döndürülebilir miydi? Eğer bunlar iktidarda olmuş olsaydı, Türkiye arama gemilerini alarak Akdeniz'de ve Karadeniz'de doğalgaz, petrol arama işini gerçekleştirebilir miydi?

"Bunların cevaplarını arıyorum"
Eğer bunlar iktidarda olsaydı ortak bir karar verip PKK'yla ve DEAŞ'la mücadele ederek terörü dizginletip, diz çöktürebilirler miydi? Eğer bunlar iktidarda olsaydı başörtüsü meselesini çözer, başörtülü bir valiyi atar, başörtülü bir öğretim üyesinin olmasına müsaade ederler miydi? Eğer bunlar iktidarda olsaydı yine demin söylendi, meslek liselerinin katsayılarını ortadan kaldırır ve çocuklarımıza eşit bir yarış alanı açabilirler miydi?

Eğer bunlar iktidarda olsaydı, Ayasofya'nın zincirlerini kırarak kıyamete kadar Müslüman millete Ayasofya'yı açabilirler miydi? Bu salonda çok değişik partilerden arkadaşlarım var. Allah rızası için vicdanlı bir şekilde kendi iç dünyanıza söyleyerek bunların cevaplarını arıyorum."

Cumhurbaşkanımız Amerikalılara kendi tezlerini kabul ettirdi"
"Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımız orada dik durarak Amerikalılara da kendi tezlerini kabul ettirdi ve Türkiye'nin istediği şekilde bu konu Amerikan makamlarından çıktı ama mesele ne F-16 meselesidir ne F-35 meselesidir ne S-400 meselesidir.

Mesele biliyorlar ki Türkiye bu istikamette giderse Allah'ın izniyle yakın zamanda kendi savaş uçağını yapacak, yakın zamanda kendi milli hava savunma sistemini izniyle kuracaktır. İşte onun için üniversitelere, eğitime, sanayiye, üretime değer veriyoruz."

Törene; Vali Gökmen Çiçek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve davetliler katıldı.