Fatih Erbakan: Kürecik kapatılmalı, İncirlik'ten İsrail'e destek verilmesi engellenmeli Fatih Erbakan: Kürecik kapatılmalı, İncirlik'ten İsrail'e destek verilmesi engellenmeli

Taşkesen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi ve manevi önemine binaen seçim tarihi 14 Mayıs olarak tayin etmesini referans alarak önümüzdeki seçim için 'ikinci 14 Mayıs' olarak niteledi ve seçimin 'asrın seçimi' olacağını yazdı.

14 Mayıs 1950 seçimlerinin siyasi tarihimizin dönüm noktası olduğunu belirten yazar, 14 Mayıs seçimleriyle başlayan ve 27 Mayıs darbesiyle nihayet bulan dönemi şu şekilde değerlendirdi:

 Milletimizin dini ve manevi değerlerine sahip çıkarak, 27 yıllık baskıcı zihniyete attığı güçlü bir şamardır. Öyle ki bu şamarı yiyenler bir daha belini doğrultamamış, ancak darbelerle kendilerine siyasette bir yer bulmaya çalışmışlardır. Merhum şehit Başbakan Menderes'in iktidara geldiğinde ilk icraatı, 18 yıldır Türkçe okunan ezanı aslına çevirmek olmuştur. Bu karar, sonra girdiği iki seçimi de büyük farkla almasına sebep olurken, idama mahkum edilmesine de en önemli gerekçe sayılmıştır. 

Taşkesen, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini ise 'asrın fitnesi' olarak değerlendirdi ve mevcut iktidarın bu hadise karşısındaki tutumunun, milletin sivil inisiyatif alarak iradesine sahip çıkmasındaki payına işaret etti.

Yazar 'ikinci 14 Mayıs' dediği 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi içim şu değerlendirmede bulundu.

Ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Tek parti devrinin baskı ve zulümlerini unutmayan bu aziz millet, CHP'yi 1950'den beri iktidara getirmemiş, bundan sonra da getirmeyecektir, İnşaallah. Onu iktidara taşımak için destek olanlar da bunun ağır siyasi bedelini ödeyecektir. Zihniyet olarak birbiriyle asla bir araya gelemeyecek partilerin, AKP düşmanlığına dayanan bir ittifak kurmaları, siyasi bir fikir temelinden yoksun olduklarını göstermektedir. Feraset ve basiret sahibi insanların, bu tezatları görüp Türkiye'yi böyle kritik bir zamanda maceraya atmayacaklarına inanıyorum.

Söz konusu yazının tamamı için...