Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, Nuri Ergin ve tutuklu bazı sanıklar SEGBİS’le, bazıları ise cezaevinden getirilerek katıldı. Taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Galericilik yaptığını belirten Nuri Ergin, "Bize bu iftiraları atanları rabbime havale ediyorum. Sayın savcımızın hazırladığı iddianame değil iftiranamedir. Ben çıkar amaçlı suç örgütü lideriyim doğru. Benim dayım babamı 10 el ateş ederek öldürdü. Ben de onu öldürdüm. Bu davada şikâyetçi olanlar dayımın yakınlarıdır. İftira atıyorlar. Buradaki sanıkların hiçbirinin benimle ve benim grubumla ilgisi yok. Vurulan şahıslar ile de benim en yakın alakam yok. Ben bu adamları tanımam etmem. Bu kadar insanın üzerine iftira atılıyor. Benim şimdiye kadar işlediğim cinayetlerden, suçlardan yaptığım şeylerin hiçbirinde ablamın, annemin yani ailemdeki kadınların hiçbirinin bunlarla alakası da yoktur" dedi.

Neslihan Ecim: Bizde kadınlar böyle olayların içerisine girmez

Nuri Ergin’in kardeşi, tutuklu sanık Neslihan Ecim, "Ben ev hanımıyım. Benim 2 çocuğum ve 2 torunum var. Ben o semtte doğdum orada büyüdüm. Bizi herkes tanır. 1.5 yıldır tutukluyum. 35 senedir ev hanımıyım. Ömrümde ilk defa mahkemeye çıktım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bizde kadınlar böyle olayların içerisine girmez" diye konuştu.

Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin ise, "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu dosya komple yanlış hazırlanmış. Menfaatime kazandığım 1 TL yoktur. İyilik yaptım başıma bunlar geldi" dedi.

‘Biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz’

Nuri Ergin’in kardeşi Soner Ergin, "Ben 45 yaşımdayım ve 13 yıldır hapisteyim. Nuri ağabeyim nasıl ki 26 yıldır çocuklarını görmüyorsa ben de 17 yıldır çocuklarımı toplamda 7 defa gördüm. Evet, biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Ben 13 aydır tutukluyum ama tutuklu kaldığım süreleri göz önüne aldığımda bu bana çok basit geldi. Ben örgüt yöneticisi filan da değilim" dedi.

Duruşmada Nuri Ergin, "Cezalandırılmamı talep ediyorum. Oradakilerin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum. Benim oğlumun tek suçu benim oğlum olmasıdır. Evladımı evladına kavuşturun" diye konuştu.

7 sanık tahliye edildi

Duruşmada savcısı mütalaasında, Neslihan Ecim, Şaban Behçet Ecim, Vedat Ecim, Yüksel Turan, Soner Ergin, Atilla Cankurt, Ramazan Elçiboğa‘nın tahliyesini diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Ramazan Elçiboğa, Neslihan Ecim, Şaban Behçet Ecim, Soner Ergin, Vedat Ecim, Yüksel Turan ve Atilla Cankurt’un savunmalarını alınmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi. Firari 4 sanık için yakalama emirlerinin devamına karar verilirken 16 sanığın tutukluluğununa hükmedildi.
İddianame

Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nün eski başkanı Yaşar Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışı silahlı saldırıya uğraması ve bacağından yaralanmasıyla başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yaşar Ecim'e karşı düzenlenen suikastın altında bir futbol müsabakasında yapılan tezahüratın yer aldığı belirtildi. 2019 yılında Erzurumspor Kulübü ile yapılan futbol müsabakasında Erzurumspor taraftarları "Nuri Ergin" diye tezahüratta bulundu. Ancak, Karagümrük Spor Kulübü taraftarı bu tezahüratı yapmadı. Olayın ardından örgüt lideri Nuri Ergin cezaevine yasadışı yollarla soktuğu telefon ile birilerini arayarak "Ben ömrümü Karagümrük' e verdim, bu kadar ceza yattım, Erzurumlular "Nuriş" diye bağırır da Karagümrüklüler nasıl bağırmaz, onlara söyle hepsini öldüreceğim" diyerek spor kulübü başkanı Yaşar Ecim ve kulübün yönetimindeki kişileri tehdit etti. Olayın ardından ise suikast gerçekleştirildi. Sanık Nuri Ergin hakkında Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, 2 kez olası kastla yaralama ve 16 ayrı suçtan toplamda 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.