Türkiye-Filistin ilişkilerini baltalamak için fırsat kollayan şer odakları yine devreye girdi. Son olarak ODA TV'nin Yahudi asıllı yazarı Rafeal Sadi'nin resmi facebook hesabından yaptığı paylaşım tepkiye neden oldu ve beraberinde bir çok soruyu getirdi.

NE AMAÇLANIYOR?

Aylar önce hayatını kaybetmiş Nurullah Aydın isimli bir şahsın, Türk milletine ve Filistinliler'e hakaret dolu makalesini servis eden Rafeal Sadi'nin söz konusu açıklamaları onaylar nitelikte tutum sergilemesi tepkiye neden oldu. Türk hükümetinin ve milletinin Filistin halkına verdiği desteği hazmedemeyen çevrelerin dirsek temasıyla yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak gösterilen söz konusu makale, daha önce de tepkilere neden olmuştu. Tam olarak bu noktada Rafeal Sadi, bu paylaşımı yaparak neyi amaçlamaktadır?

YİNE AYNI SENARYO

''Filistinliler, Osmanlı'yı sırtından bıçakladı'' yalanını aradan yüz yıl geçmesine rağmen tekrar tekrar ısıtılıp gündeme getirilmesinin arkasında sinsi bir planın olduğu toplumun genelince kabul görmekte. Özellikle Türkiye-Filistin ilişkilerinin iyi bir şekilde yürüdüğü dönemlerde gündeme getirilen yalan ve iftira dolu safsatalarla, iki toplumu birbirinden koparmak isteyenlerin, amacına ulaşmak için her yolu denediği bir kez daha gözler önüne serildi.

AÇIKLAMALARI KENDİNİ ELE VERDİ

İsrail'de yaşamını sürdüren ve ODA TV'de yazıları yayınlanan Sadi, Filistin karşıtı açıklamaları ve İsrail'e verdiği destekle tanınıyor. Buradan hareketle Sadi'nin Türkiye-Filistin ilişkilerini neden baltalamak istediği gerçeği ortaya çıkıyor. Sadi'nin özellikle AK Parti iktidarında Filistinle yürütülen iyi ilişkileri, İsrail lehine çevirmek için mücadele ettiği, kamuoyu çevrelerince sıklıkla dile getiriliyor.

İşte Sadi'nin paylaştığı yazıdaki Nurullah Aydın'a ait skandal ifadelerin bir kısmı:

Türkiye’de şimdi Gazze ve Filistin için ağıt yakanlar, Türk Milleti’ne düşman, kanı bozuk, şerefsiz ve alçakların torunlarıdır. Türkiye'de Filistin ve Gazze ağıtı yakanların dedeleri de Anadolu işgal edilirken, İngiliz ve Fransız Hıristiyanlarla birlik olmuş, Türk milli güçlerine zehir kusmuşlardı.

Haber Vakti