Aksaray'daki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda matematik öğretmenliği yapan Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'ya tokat ve yumruk atıp dövüp, boğazını sıktı. Yan sınıftaki öğretmenin araya girmesiyle kurtulan öğrenciye 10 günlük darp raporu verilirken, dayak atan öğretmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Feci olayın görüntüleri sosyal medyada yayılırken, öğretmen Ali Rıza Y.'nin serbest bırakılmasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Twitter'da #AliRızaYTutuklansın adıyla etiket açılırken, çok sayıda kişi öğretmenin tutuklanmasını ve meslekten men edilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Aksaray'da 14 Aralık günü Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda; öğretmen Ali Rıza Y., ders sırasında 5'inci sınıf öğrencisi T.K.'yı sınıftan çıkartıp koridorda tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı.

Gürültüyü duyan başka sınıftaki teknoloji tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, koşarakdayak yiyen öğrenci T.K.'yı meslektaşı Ali Rıza Y.'nin elinden kurtardı. Daha sonra diğer sınıftaki öğretmenler de çıkıp, öğrenciyi alt kata indirdi. Şiddet anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Yaşanan olayın ardından T.K., durumu babası Duran K.'ya anlattı. Duran K. da oğlunu önce hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdi. Çocuğa aldığı darbeler sonucu 10 gün iş göremezlik raporu verildi. Baba Duran K., Cumhuriyet savcılığına giderek öğretmen Ali Rıza Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin açığa alındığını duyururken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını açıkladı.