Gıda dedektifi.com'un edindiği bilgiye göre okul öncesi eğitim kurumlarına yapay tatlandırıcılı ve aromaiçecekler gönderildiği ortaya çıktı.

İşte Gıda dedektifi.com'da yer alan haber;

Bugün bir öğretmen takipçimizin uyarısıyla haberdar olduğumuz önemli bir konuyu sizere aktaracağız. Önemli, çünkü devlet eliyle yapılan bu ihmalin kısa vadede, orta ve uzun vadede çocuklarımız üzerinde ciddi etkiler var. Önemli, çünkü her çocuğumuzun ücretsiz de veriliyor olsa, mevzuata uygun ve sağlıklı beslenme hakkı var. Önemli, çünkü herkesin bakanlık tarafından milyonlarca anaokulu öğrencisine dağıtılan bu yapay tatlandırıcı, aromalı kimyasal içeren içeceklere karşı bilinçlenme hakkı var!

   

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün itibariyle okullara dağıtılan Copico markalı ürünlerin ön yüzünde “şeftali aromalı içecek” olduğu yazıyor. Meyve suyu, meyve nektarı ya da meyveli içecek vasfında olmayan, içinde zerre kadar meyve bulunmayan bu “şeylerin” anaokulu çağındaki çocuklara hem de devlet eliyle dağıtılması gerçekten kabul edilir gibi değil… Ürünlerdeki tek sorun ise içeriğinde meyve bulunmaması değil.

  

Gaziantep’teki Zirve İçecek Gıda firması tarafından üretilen bu ürünler içeriğinde anaokul yaşındaki çocuklara kesinlikle önerilmeyecek yapay tatlandırıcılar içeriyor. Üründe hiçbir şekilde enerji ya da besin değeri içeren bir bileşen bulunmuyor. Temelde su, yapay tatlandırıcılar ve katkı maddeleri ile aroma vericiden oluşan bu ürün içeriğinde Aspartam, Asesülfam potasyum ve Sodyum Siklamat gibi birbirinden tartışmalı yapay tatlandırıcı kimyasallar bulunuyor. Bu yapay tatlandırıcılar şekerden binlerce, onbinlerce kat daha tatlı etkiye sahipken, sağlığa hiçbir yararlı etkisi bulunmuyor. Diğer yandan ürünler asitlik düzenleyici, antioksidan, kıvam arttırıcı ve renklendirici katkı maddeleri de içeriyor. Üründe doğal olan tek şeyin “aroma verici” olduğu görülüyor. Üründe doğal şeftali aroma vericisi bulunurken, şeftalinin kendisini zerre kadar ürüne koymayan zihniyet aroma vericinin ise “doğal” olanını tercih ediyor. Maliyetten kaçan, ucuz ve sağlıksız bu ürünleri anaokullarına devlet eliyle sokan yetkililere sesleniyoruz: Bu hatadan bir an önce vazgeçin!