Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

Yüce Dinimiz İslam; evlatları terbiye için ebeveyni terbiye, öğrencileri terbiye için öğretmeni terbiye, seyirciyi terbiye için sporcuyu terbiye, Sanatı terbiye için sanatkarı terbiye, Müşteriyi terbiye için Tüccarı terbiye, işçileri terbiye için işvereni terbiye, aile ve toplumu terbiye için fertleri terbiye, cemaatleri terbiye için İmamları terbiye, yani ıslah etmeyi gaye edinmiştir!

Bu ulvi gayeyi gerçekleştirmekle memur Peygamberler; sevgi, merhamet, adalet, ahlak ve terbiye ayarı yapan kahramanlardır! Toplumu ıslah görevlisi örnek liderlerdir!

And olsun ki; Allah’a ve âhiret gününe kavuşacağına inanan ve O’nu sürekli anıp yücelten kimseler için, o sarsılmayan imanı, tertemiz ahlâkı, fedakârlığı, cömertliği, cesareti, kararlılığı ve çalışkanlığı kısaca bir hayat boyu yaşadığı kulluğu ile Allah’ın Elçisi gerçekten size mükemmel bir örnektir ( Ahzab S.21)” Ayet-i Kerimesiyle rol model örneğimiz olarak müjdelenen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimiz eşsiz ahlak, terbiye, sevgi ve merhamet örneği Önderimizdir!

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi yakinen tanıma adına Sosyal Medyada “SENİ SEVDİM EFENDİM...” başlığıyla göz yaşlarıyla defalarca okuduğum bir yazıyı problemlerimizin ve dertlerimizin çaresi olarak okuyucularımızla paylaşmayı uygun gördüm.

Gönül mürekkebiyle yazılmış o metinde şöyle yazıyordu;

“Herkes canını verecek kadar seni severken, kimseye yük olmamak için, kendi işini kendin yapışını sevdim. Başının ağrıdığını öğrendiğimde, başımın ağrısını sevdim.

Kuşu ölen çocuğun evine taziyeye gittiğinde, anne ve yavru köpekler için koskoca ordunun yolunu değiştirdiğinde merhametini sevdim, hayvanları sevdim!

"Benim çocuğum yok, ardımdan okuyacak kimse olmayacak" diye ağlayan Hz. Bilal’e; "üzülme! Ümmet-i Muhammed her ezandan sonra sana okuyacak" diye teselli edişini sevdim.

Hz. Hatice (r.a) Anamıza düğün için hediye ettiğin gülleri sevdim! "Hatice'nin sevgisi benim rızkımdır." deyişini sevdim. "Beni nasıl seviyorsun?" diye soran Hz. Ayşe (r.a) anamıza "kördüğüm gibi" cevabını ve zaman zaman "kördüğüm ne âlemde?" sorusuna, "ilk günkü gibi" deyişini sevdim.

Sevgili kızın Hz. Fatma, her yanına girdiğinde, ayağa kalkıp karşılamanı, "hoş geldin kızım" diye öpmeni, elinden tutup, yanına oturtmanı sevdim.

Hz. Ali(r.a) ile Hz. Fatma’yı (r.a) evlendirirken, ikisini karşına alıp, "Ey Ali, kızımı sana cariye olarak veriyorum, ama unutma, sen de onun kölesisin" deyişini sevdim. Mirâc'a çıktığında, Allah Teala, "Seni ne ile şereflendireyim?" dediğinde, "Beni, Sana kullukla şereflendir" deyişini sevdim. Yine Mi’râçta Rabbim "İste! Ne isteğin varsa vereyim" dediğinde, secdeye kapanıp, gözyaşlarıyla "Senden Ümmetimi istiyorum!" deyişini sevdim.

Refik-i Alâ'ya, Yüce Dost'a giderken, "Sizi Kevser ırmağı başında bekleyeceğim. Bana kavuşmak isteyen, elini ve dilini kötülüklerden çeksin." deyişini sevdim.

Ve Rabbimizin, "And olsun ki, size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız O'na çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir” (Tevbe-128) deyişiyle, seni sevdim.
Ve Rabbimizin, "Şüphesiz ki, Allah ve melekleri, Peygamber'e çokça salât ederler (överler, yüceltirler, değer verirler, O’na yardım ederler). Ey müminler! Siz de O'na salavat getirin. Önem verin. Değer verin ve tam bir teslimiyetle selam verin."(Ahzab-56) buyurmasıyla seni daha çok sevdim.”

‘’(Ey Muhammed!)de ki: “Eğer siz gerçekten de Allah’ı seviyorsanız, Allah’ın emirlerini size ileten bir elçi olarak bana ve bana indirilen Kur’an’a uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah, pişmanlıkla tövbe edildiği takdirde, en büyük günahları bile bağışlayandır, merhamet edendir,”(Ali İmran S.31) İlahi mesajın ışığında Bizde diyoruz ki;

“Müjdecim, kurtarıcım, efendim, peygamberim!

Sana uymayan ölçü; hayat olsa teperim!”

“Sana, ailene, ehl-i beytine, ashabına ve izinden gidenlere selam olsun Ya ResulAllah!” diyenlerin Allah yar ve yardımcısı olsun! Allah’a emanet olunuz!

İlim, İman ve Terbiyeyle oluşacak ahlak ve İrfan toplumuyla Fethin sembolü Ayasofya'mızın açılması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız kutlu olsun.
Selam, sevgi ve duayla...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net

www.habervakti.com

Twitter:

@sevkiyilmaz

Facebook:

@sevkiyilmaztr

@sevkiyilmaz1955