Beşiktaş'ın Onur Bulut transferinde sular durulmuyor. 8 Şubat'ta Beşiktaş'ın 1 milyon Euro karşılığında transferini açıkladığı 28 yaşındaki futbolcu için gün içinde Kayserispor'un yaptığı açıklamaya Onur Bulut'tan da cevap geldi.

"Asılsız iddialarda bulunulduğunu görmekteyim"

28 yaşındaki futbolcu, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bazı basın ve yayın organlarında, eski kulübüm Kayserispor tarafından mevcut sözleşmemi bitimine 6 ay kala 3 yıllığına uzattığım ve aramızdaki anlaşmada herhangi bir çıkış maddesi bulunmadığı halde haksız bir şekilde sözleşmemi feshettiğime yönelik asılsız iddialarda bulunulduğunu görmekteyim.

"Sözleşmemi 3 yıl uzatmamın tek nedeni..."

Bu hususta belirtmek isterim ki, spor kamuoyunun da malumu olacağı üzere birçok büyük kulübün ilgisi üzerinde olan gerçek bir "profesyonel futbolcu" sorun yaşadığı bir kulüple sözleşmesinin bitimine 6 ay kala, 'çıkış maddesi olmaksızın' sözleşmesini 3 yıllığına uzatmaz. Sözleşmemi 3 yıl uzatmamın tek nedeni, transfer döneminde 06.02.2023 tarihinden sonra '1M Euro çıkış maddesi" ödenmesi halinde sözleşmenin kendiliğinden sona ereceğinin Kayserispor tarafından bir "Protokol" ile taahhüt edilmesidir. Bu taahhüt doğrultusunda aynı gün ve birlikte hem ilgili çıkış maddesinin taahhüt edildiği Protokol hem de uzatma sözleşmesi imzalanması hususunda mutabık kalınarak her iki sözleşme de imza edilmiştir.

"Anlam veremediğim transfer bedeli talep edilmiştir"

İşbu iki sözleşmenin de imza edilmesi ve 06.02.2023 tarihinden sonra, sözleşmede kararlaştırılmış bulunan çıkış bedelinin ödenmesi halinde serbest kalacağımın açık kararlaştırılmış olmasına rağmen anlam veremediğim bir şekilde Kayserispor tarafından 3.5M Euro KDV tutarında transfer bedeli talep edilmiştir. Sonrasında ise "çıkış bedeli" olarak Kayserispor ile yazılı olarak kararlaştırılan tutarın ödenmesiyle sözleşmemi tek taraflı olarak feshederek yeni kulübüm Beşiktaş ile sözleşme imzalamış bulunmaktayım.

"Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım"

Yaşanan olay tüm gerçekliğiyle aktarmış olduğum bu açıklamamı Sayın Kamuoyunun ve spor severlerin bilgisine sunmak isterim. Saygıdeğer Kayserispor camiasını tenzih ederek, Kayserispor yöneticilerinin açıkça beni aldatmak ve mevcut sporcusu üzerinden haksız menfaat elde etmek üzerine planlanan bu eylemlerinin hukuk ve adalet önünde herhangi bir karşılığı olmayacağını temenni ederek, bu eylemlerin içinde bulunan tüm ilgililer hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı saygıyla belirtmek isterim. - Onur Bulut "

Kayserispor haksız fesih demişti

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, transferin duyurulduğu gün şöyle konuşmuştu:

"Futbolcumuz Onur Bulut, Avukatı marifetiyle kulübümüze tek taraflı fesih bildirimi yapmıştır. Ancak belirtmek isterim ki, TFF'ye sunulan sözleşmede futbolcumuza tek taraflı fesih hakkı tanınmamıştır. Oyuncumuzun çıkış bakiyesi olduğunu düşünen BÜYÜK kulüplerin sözleşmeyi dikkatle incelemesini, aksi halde futbolcuyu ayartmaktan suçlu duruma düşeceklerini hatırlatırız."

Beşiktaş iftira demişti

Beşiktaş Kulübü yöneticisi Bilgihan Cenk Sürmen, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kayserispor'a cevap vermişti.

"Kendi camianıza şirin gözükmek için, Beşiktaş hakkında konuşmak sana büyük gelir. Sahte evrak, sahte imza ile Kayseri şehrini temsil etmek size yakışmıyor. Aklınızı, bir futbolcunun hakkını nasıl çalarız yerine, depremzedelere nasıl bir parça daha faydalı olabiliriz diye kullansanız; Aklınız yoksa iftira attığınız, depremin ilk saatlerin beri tüm gücü ve camiası ile sahada olan çadır kentler kuran, sıcak yemek dağıtan,1 uçak, 200 den fazla tir gönderen ve daha yolun başındayız diyen Beşiktaş örnek alıp yüzde birini yapsanız..."