Türkiye 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, adayların alacağı oy oranlarına ilişkin ilk tahminler gelmeye başladı.

14 Mayıs seçimlerinin sonucunu doğru bilen Optimar, ikinci tur seçimlerine ilişkin yeni tahminini paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını tahmin eden Optimar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını yüzde 48,6, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oy oranını ise yüzde 44,1 olarak göstermişti.

14 Mayıs gecesi sandıktan çıkan sonuçlara göre ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,52, CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu 44,88 oranında oy aldı.

Optimar Araştırma'nın sahibi Hilmi Daşdemir, Tvnet kanalında katıldığı bir programda, ikinci tur seçimlerinin sonuçlarına ilişkin son tahminini paylaştı.

Muhalefetin süreci iyi okuyamadığını söyleyen Daşdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci turu farkla kazanacağını söyledi.

ERDOĞAN'IN OY ORANINI AÇIKLADI
"Erdoğan farkla kazanacak. En az 53 ve üzeri alacak. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir beklentiyle girdi, algılar oluşturdu. Alevilik gibi unsurları kullandı. Davutoğlu da Sünni olduğunu söyledi, böyle bir seçime gittik. Herkes kazanacaklarını söylüyordu, çakıldılar."

'KÜÇÜK PARTİLERİN İTTİFAKA KATKISI YOK'
"Davutoğlu'nun yaptıkları sorgulanmadı. Küçük partilerin ittifaka katkıları olduğunu düşünmüyorum, kayıpları olmuştur. Binde 1 bile oyu yok ama Meclis'te temsil edecekler."

'TÜRK TOPLUMUNU İYİ TANIYORUM'
"CHP üzerinden 38 kişiyi Meclis'e soktular, CHP aslında iyi bir modelizasyon kurdu. Türk toplumunu çok iyi tanıyorum. Algıyla bu süreci okuyamadılar, bu yorumları yaptım benimkiler doğru."

"Erdoğan bu seçimlerde galip. Tüm algılara rağmen oluşan sonuca bakmak lazım. AK Parti ilk kurulduğunda yüzde 34 oy almış, bugün yüzde 1 artırarak yüzde 35 oy almış. Kılıçdaroğlu hangi seçimde galip?"

"Meclis aritmetiğine baktığınızda Erdoğan büyük bir farkla galip. Türk milleti beka ve genel duruş açısından duruş sergiliyor."

SİNAN OĞAN'IN OYLARI İKİNCİ TURDA EŞİT DAĞILDI

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, ikinci turda Sinan Oğan seçmenlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy verecekleri konusunda yapılan araştırma sonuçlarını ilk kez paylaştı.

Türkiye Genelini temsilen 3000 katılımcıyla 81 ilde CATİ metoduyla yaptığımız araştırmaya göre 2. Turu yapılacak olan 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Sinan Oğan’a oy verenlerin...

% 25’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verme eğiliminde,

% 25’i Kılıçdaroğlu’na oy verme eğiliminde.

% 27,9’u kararsız ve

18,6’sı oy vermeme eğilimde

1 milyondan fazla EYT’li daha emekli olabilir 1 milyondan fazla EYT’li daha emekli olabilir

ve % 3,6’sı ise cevap vermedi.