Bilim, Teknoloji

Otomobilini anahtarsız kullanmak için eline çip taktırdı

Abone Ol

YouTuber Brandon Dalaly, Tesla arabasına her seferinde anahtar aramak zorunda kalmadan kolayca erişmek için cerrahi bir yola başvurdu. Ünlü youtuber ellerine yerleştirilen küçük bir çip sayesinde artık sadece elini sallayarak arabasının kapısını açabiliyor.

YouTube kanalında ve Twitter profilinde bir video paylaşan Dalaly, 400 dolar harcadıktan sonra koluna profesyonel bir delici tarafından VivoKey Apex çipini yerleştirdiğini açıkladı. Çip tamamen temassız olduğundan ve biyouyumlu bir maddeyle kaplandığından Tesla arabasının kapısını herhangi bir temas olmadan açabiliyor. Bir VivoKey Apex çipi, Apple Pay‘e benzer bir teknoloji kullanıyor.


Artık viral olan klip, Dalaly’nin aracının kilidini açmak için kullanmadan önce implantı aldığını gösteriyor. İlginç bir şekilde, bu onun ilk implantı değildi. YouTuber medya sitesi Teslarati’ye verdiği demeçte, “Bütün fikir, ev anahtarımın sol elimde ve araba anahtarımın sağ elimde olmasıydı” dedi. Çok uzun zaman önce, bir kadın anahtarsız ev kapılarını ve dolapları açmak için eline bir çip yerleştirdiği için viral oldu. TikTok’ta viral olan bir videoda kadın, elinde anahtar kullanmadan evinde elektronik kapı ve dolapların kilidini açmasını sağlayan bir çip olduğunu iddia etti.

Uygulamada ‘Chip Girl’ olarak bilinen TikToker, teknolojiyi takipçilerine gösterdi. 25 Haziran 2020’de kocasının biraz ikna etmesiyle sağ eline bir RFID çipi yerleştirdiğini söyledi.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }