Gazeteci Süleyman Özışık, katıldığı bir canlı yayın programında Ahmet Davutoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Reis dönemi bitiyor hoca dönemi başlıyor"

Özışık, Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde kendisini bir toplantıya davet ettiğini söyleyerek, "Bunu katıldığım bütün televizyon programlarında söyledim. Yazılarımda da yazdım. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde, Ahmet Bey'in ekibi tarafından İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirilen bir toplantıya çağırıldım. 'Reis dönemi bitiyor, hoca dönemi başlıyor. Bizimle misin değil misin?' diye sordular" ifadelerini kullandı.

"Sizin amacınız nedir" diye sorduğunu dile getiren Özışık, "Cumhurbaşkanı'nın yakınındaki bütün yazar takımını lağvedeceğiz, itibarsızlaştıracağız" dediklerini aktardı.

Davutoğlu Sabah yazarlarını hedef almış

Kendisine söylenen isimleri de açıklayan Özışık, "İsimleri de söyleyeyim. Haşmet Babaoğlu, Engin Ardıç, Hilal Kaplan, Cemil Barlas, Melih Altınok ve birkaç yazar daha. Bunların ipi çekilecek." İfadelerini kullandı.

"Toplantıya katılanlar gazete kurdu pelikancı diyor"

Özışık şöyle devam etti:

Bu toplantılara katılanların tamamı da şuanda belli başlı farklı gazeteler kurdular ve Cumhurbaşkanı'na saydırıyorlar. Pelikan diyenlere bakın. Kim olduklarını anlarsınız. Bu toplantıdan sonra ben kendilerine siz aklınızı yitirmişsiniz dedim. Bundan 3 yıl önce Habertürk'te söylediğimde Davutoğlu ekibi 'yalan söylüyor, dava açacağız' diye yalanladılar. Ama dava açan olmadı.

Bu açıklamalar sonrası gözler o gazeteye çevrildi

Süleyman Özışık'ın bu çarpıcı açıklamaları sonrası akıllara Davutoğlu'nun toplantısı sonrası kurulan Karar gazetesi geldi. Söz konusu gazete yayın hayatına başladığı günden bu yana Davutoğlu lehine ve Başkan Erdoğan'ın aleyhine yaptığı haberlerle dikkat çekmişti. Gazete aynı zamanda Sabah gazetesinin hatrı sayılır yazarları ve Başkan Erdoğan'ın etrafındaki gazeteciler için Pelikancı iftirasında bulunmuştu.

Kaynak: Yeni Akit