Ankara'da düzenlenen törenle AK Parti seçim beyannamesi açıklanacak. Tören öncesi tv100 canlı yayınına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

''CEHENNEM BİLİR KİMİ ALACAĞINI''

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun, "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar..."  sözlerine atıfta bulunarak, "Bu tehdit değil de nedir? Ben Elhamdülillah Müslümanım." diyen Zengin, "Şu an abdestli, oruçluyum ve cennete kimin gideceğine de Allah'ın karar vereceğine iman etmiş bir insanım. Bunlar AK Partili falan değiller. Ne olup olmayacağımıza da bu insanlar karar vermeyecekler. Bir Müslüman'a Ramazan günü bu üslup yakışır mı? Cehennem bilir kimi alacağını. Ben AK Parti'nin inşasından beri varım ve başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti var olduğu sürece de başka bir partide olmayacağım. AK Parti'yi kadınlar inşa etti. Beğensinler beğenmesinler." ifadelerini kullandı.

'BEN KENDİ PARTİLİLERİMDEN ELEŞTİRİ ALMADIM'

TV100'e de açıklamalarda bulunan Zengin, “Ben kendi partililerimden eleştiri almadım zaten. Çünkü ben Türkiye’de milyonlarca kadının sesi oldum. Bu kadınların büyük bir kısmı da AK Parti’ye oy veren kadınlar. Ben telefonumda her gün yüzlerce mesaj da aldım. Ben kendi partimin tezlerini seslendirdim. Bir diğer taraftan başka partilerinde farklı görüşleri var. Bizler ayrı siyasi partileriz. Bizler ayrı partiler bir araya gelerek ittifak ettik. Eleştirdiğimiz ve farklı düşündüğümüz konular var. O yüzden özellikle ben AK Parti’nin ortaya koyduğu tezleri seslendiren bir grup başkanvekiliyim. Ben özellikle yaşanan sürecin kadınların gücünün anlaşılması konusunda önemli bir süreç koyduğumu şahsen düşünüyorum” dedi.

“KANUNLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Pınar Işık Ardor’un “6284 kırmızı çizgimizdir dediniz. İktidara gelirseniz 6284’ün kaldırılması gündemde olacak mı?” sorusuna da yanıt veren Zengin, “Partimizin bütün yetkili kurulları bütün açıklamalarda bu kanunun kaldırılacağını söylemedi. Hatta şu anda beyannamemizde de var. Milyonlarca insan sadece Twitter üzerinden burada bunları yazdığını söylüyor. Bu kanunun uygulanmasıyla ilgili sorunlar olduğunu 2019 yılından beri görerek Meclis’te alt komisyon kurduk. Sonuçta 6284 Türkiye için çok önemli bir kanun ve uygulamayla ilgili problemleri ortadan kaldırabiliriz. Her zaman kadına karşı şiddetle alakalı kanunlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR VE YENİDEN REFAH’IN AÇIKLAMALARINA NE DİYOR?

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in “Konuyla alakalı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın açıklamaları karşı karşıya gelmiş oldu. Aynı listedesiniz?” sorusuna da yanıt veren Özlem Zengin, şu şekilde yanıt verdi:

“Aynı masada olmak, yüz yüze bakmak çok iyi bir şeydir. Hangi konularda nerelerde anlaşıyoruz, hangi konularda nerelerdeyiz. Yüz yüze konuşacağız. Günün sonunda Türkiye’nin karlı çıkacağını düşünüyorum”