Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye, Pakistan ilişkilerini iki ülkenin tarihiyle, dostluğuyla ve potansiyeliyle mütenasip bir şekilde stratejik bir perspektifle daha da güçlendirmeye hazırız. Pakistan'la savunma sanayii alanında son dönemde gerçekleştirilen iş birliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz. 

"TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI BİZİM DE DÜŞMANIMIZDIR"

Pakistan Başbakanı Şerif ise şu açıklamaları yaptı:

Türkiye'ye gelmek, bizim için ikinci evimize gelmek gibi. İlişkilerimizi kutsal bir değer olarak görüyoruz. Kardeşim Erdoğan'ın dinamik liderliğiyle iş ilişkilerimiz gelişiyor. 

(Keşmir bölgesinde yaşananlar) Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bölgesel barışa tehdit karşısında bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. 

Kalbimizin derinliklerinde yer alan bir konu. İki ülkemiz arasındaki duygusal bağlar sadece devletler arası ilişkilerin, diplomatik nezaketin çok ilerisine geçen bir ilişki. Sizlerin de söylediği gibi; kültürel temeli olan bir bağ. Ve bu bağ bizim kalbimizin derinliklerinde yer alıyor. Bu kırılmaz bağ o kadar benzersiz ki bizleri her seviyede, her kademede devletlerimiz, kurumlarımız ve hepsinin de ötesinde halklarımız açısından bizi birbirine bağlıyor. Bu kadar samimi sebeplerden bir arada olan başka bir ülke yok.