Pakistan'da hükümeti eleştirdiği için ölüm tehditleri alan ve ülkeden kaçarak Kenya'ya yerleşen gazeteci Arshad Sharif polis kurşunuyla hayatını kaybetti. Başkent Nairobi'de meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan polis güçleri, Saharif'in yanlışlıkla öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistanlı gazetecinin arkadaşıyla bulunduğu araca bir polis noktasından geçişi sırasında ateş açıldı. Pazar günü meydana gelen olayda araca isabet eden 9 kurşundan biri Sharif'in başına isabet etti. Pakistanlı gazetecinin içinde olduğu aracın, bir çocuk kaçırma olayı ile bağlantılı araçla karıştırıldığı öğrenildi.

Nairobi polisi yaptığı açıklamada araca polis noktasında durmadığı için ateş açıldığını ve aracın kovalamaca sırasında takla attığını bildirdi. Polis güçleri olayla ilgili üzgün olduklarını söyledi.

Ülkesinde hükümeti eleştirdiği için aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Kenya'ya kaçan Arshad Sharif'in nerede olduğunu Pakistan kamuoyunda bilen yoktu. Arkadaşları ise Sharif'in Dubai'de ya da Londra'da olduğunu düşünüyordu.

PAKİSTAN BAŞBAKANI SORUŞTURMA TALEP ETTİ

Olayın ortaya çıkması sonrası Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile görüştü. Şerif, şoke eden olayla ilgili soruşturma talep etti. Öte yandan Pakistanlı yetkililer olayla ilgili Kenyalı polis güçleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Kenya'da polis şiddeti uzun süredir gündemde olan bir konu. Polis şiddetini araştıran bir kuruluş, sadece bu yıl 100'ün üzerinde vaka tespit edildiğini açıkladı.