Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'e, savcının 'AK Parti kapatılacak diye haber yaptırmaya neden gerek duydunuz?" sorusunu sorduğu öğrenildi. Ergenekon firarisi Turhan Çömez'le AK Parti'ye açılan kapatma davasını görüştüğü ortaya çıkan Ferda Paksüt, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye 6,5 saat ifade verdi.

SAVCI TOLON'U DA SORDU

Savcı Bilgili, 'şüpheli' sıfatıyla dinlediği Paksüt'e Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün hazırladığı 100 soruyu yöneltti. Savcının "Akşam Gazetesi muhabiri Ersin Bal'a AK Parti kapatılacak diye bilgi verme ihtiyacını neden duydunuz?" diye sorduğu öğrenildi. Paksüt'ün muhabire 'AK Parti kapatılacak' bilgisini telefonda verdiği ve görüşmenin dinlemeye takıldığı ileri sürüldü. Savcının Çömez ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la kapatma davasıyla ilgili konuşmaları da sorduğu öğrenildi. Paksüt'ün 'AK Parti kapatılacak' yönünde haberler yaptırarak, parti içinde bir huzursuzluğa ve muhtemel bir bölünmeye zemin hazırlamak için böyle bir çabaya giriştiği ifade edildi. Paksüt ayrıca 'kapatılacak' yönündeki açıklamaları ile gizlilik kuralını ihlal ederek içerden bilgi sızdırdığı da böylece ortaya çıktı.

EŞİ DE SORGUYA GİRDİ Mİ?

Eşine destek için adliyeye gelen Osman Paksüt'ün de sorgulamaya katıldığı ileri sürüldü. Milliyet gazetesi, Osman Paksüt'ün sorgunun öğleden sonraki bölümünde iki kez savcının odasına girerek ifade verdiğini iddia etti. Haberde Ferda Paksüt'ün cevap vermekte zorlandığı sorular karşısında eşini savcının izniyle içeri çağırdığı iddia edildi.

SIKIŞINCA 'JOKER' KULLANDI!

Ferda Paksüt'ün ifadede bazı sorulara cevap veremediği için eşi Osman Paksüt'ü yardıma çağırdığı ileri sürüldü. Paksüt'ün savcı izniyle eşini içeriye çağırması 'joker kullandı' yorumlarına neden oldu. İddiaya göre, Osman Paksüt, saat 15.25'te savcının odasına girdi ve 25 dakika kaldı. Paksüt, 17.00'de tekrar içeri girdi bu kez yarım saat kaldı.