Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayanlar, elektrikli scooter kiralama hizmetinin geleceğini belirleyecek referandum için oy kullanıyor. 

Paris'teki her 5 kazadan 1'inin elektrikli scooterlere 2 kişinin binmesi sonucu yaşandığı belirtiliyor. Paris Belediyesinin girişimiyle kent sakinleri yaklaşık 200 noktada yerel saatle 09.00-19.00 arası, elektrikli scooter kiralama hizmetine "evet" veya "hayır" demek için oy kullanacak.

Öte yandan ülkede yakın zamanda elektrikli scooter kullanma yaşı 14'e çıkarılacak. Paris sokaklarında halka elektrikli scooter kiralama hizmeti ve referandum hakkında düşüncelerini sordu. 25 yaşındaki Gael Chereau, metronun kapalı alan olması nedeniyle kullanmakta zorlandığını ve Paris'te ulaşım için elektrikli scooteri tercih ettiğini belirtti.

Chereau, referandumda elektrikli scooterler ile ulaşıma devam edilmesi yönünde oy kullanacağını söyledi. Bir diğer scooter kullanıcısı Natache Nikaema da referandumda oy kullanmayacağını ancak kiralık elektrikli scooterlerin kaldırılmasına karşı olduğunu ifade etti.

Nikaema, metronun yorucu olduğunu dile getirerek, "En azından elektrikli scooterle gideceğin yere zamanında varıyorsun ve büyük bir kentte yaşıyoruz, böylelikle Eyfel Kulesi'ni görebiliyoruz." dedi.