Ergenekon soruşturmasında yer alan belgelere göre, İşçi Partisi Genel Sekreteri Eylem Demirel, Kara Kuvvetleri Komutanı iken Orgeneral Aytaç Yalman'a faaliyetlerini bildirmiş. İşçi Partisi antentli kağıtla, Orgeneral Aytaç Yalman'a gönderilen yazıda, “İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 8 Haziran 2003 tarihli ‘Türkiye'ye büyük komplo' başlıklı basın açıklamasını ekte bilginize sunuyoruz. saygılarımla” deniliyor. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 8 Haziran 2003 tarihinde yaptığı açıklamanın 9 Haziran 2003 tarihinde, görevde olan bir askere göndermesi dikkat çekici bulunuyor.

AYTAÇ YALMAN İP'LİLERLE AYNI PANELDE

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, 3 Mart 2004 tarihinde Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen ve üst düzey komutanların üniformalarıyla katıldığı, “hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. yılı ile günümüz Türkiyesi” konulu panele; dönemin kara kuvvetleri komutanı iken Orgeneral Aytaç Yalman'ın yanı sıra, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin de katılmıştı.

İP'İN 7 YÖNETİCİSİ TUTUKLU

Ergenekon davası kapsamında İşçi Partisi'nin 7 yöneticisi “silahlı terör örgütü kurmak” suçundan tutuklu bulunuyor. Ergenekon iddianamesinde İşçi Partisi yöneticilerine yöneltilen suçlamalar şöyle:

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek: silahlı terör örgütü kurma, yönetme, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, açıklanması yasak belgeleri temin etme.

İP Genel Sekreteri Av. Nusret Senem: silahlı terör örgütüne üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, açıklanması yasak belgeleri temin etme.

İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever: silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik.

İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Dr. Serhan Bolluk: silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme.

İP Merkez Karar Kurulu Üyesi M. Adnan Akfırat: açıklaması yasak belge temin etme ve silahlı terör örgütüne üye olma.

İPenel Merkez Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek: silahlı terör örgütüne üye olma, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme.

İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi Üyesi Hayati Özcan: silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri çalma veya tahsis edildiği yerden başka yerde kullanma, açıklanması yasak belgeleri temin etme.

BİR SİYASİ PARTİDE RUHSATSIZ SİLAHLAR VE DEVLETİN ÇOK GİZLİ BELGELERİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İşçi Partisi'nde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız silah, birçok örgütsel içerikli doküman, Genelkurmay Başkanlığı ve değişik askeri şahıslar ile MİT Müsteşarlığı'na ait çok sayıda gizli ibareli belge bulunmuştu. Bu belgelerden bir tanesinde ‘çok gizli kopya' ibaresi bulunan ve İşçi Partisi karargah evlerinin anlatıldığı tespit olunmuş, gizli ibareli belgede; İşçi Partisi'nin gizli bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlendiği ortaya çıkarılmıştı.

MİT BELGELERİN GERÇEKLİĞİNİ ONAYLADI

İşçi Partisi'nden çıkan gizli belgeler ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT Müsteşarlığı'na yazı yazarak belgelerin doğruluğu hakkında onay istediği, MİT'in cevabında söz konusu belgenin "MİT Müsteşarlığı tarafından tanzim edildiği ve bu nüshanın Genelkurmay Başkanlığı'na sunulan nüshanın bir sureti olduğu"nun belirtildiği kaydedildi.

ERGENEKON YUVASI GİBİ

İşçi Partisi yöneticilerinin kirli ilişkileri bununla da bitmiyor. İP Genel Sekreteri Av. Nusret Senem, İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal Temsilcisi Hayati Özcan'ın örgütle irtibatlı oldukları ve telefonda örgütsel içerikli görüşmeler yaptıkları savcılıkça tespit edilmişti. Bu bağlantıların anlaşılması üzerine örgütsel içerikli delillerin elde edilmesi amacıyla mahkemeden arama kararı alınmıştı.