Yeni yayın hayatına çarpıcı programlarıyla giriş yapan Flash TV'de yayınlanan Basın Kulübü programında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve gazeteci Vedat Yenerer, Fener Rum Patriği Bartholomeos hakkında yapılan espirileri gerçekmiş gibi ele alıp, asılsız iddialarda bulundu.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN SOSYAL MEDYADA 'PATRİK' AKIMI

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Sümela Manastırı'nda gerçekleştirilen ayinde Trabzonspor maskesiyle görüntülenmesinin ardından Trabzonspor taraftarları, sosyal medyada 'Patrik Trabzonspor'un şampiyonluğu için dua etti' esprisini yapmaya başladı. Bu espirilere bir de Patrik'in eski görüntüleri üzerine yapılan montajlar eklenince, olay sosyal medyada akım haline dönüştü.

BARTHOLOMEOS'UN TRABZONSPOR'LA İLGİLİ HİÇBİR AÇIKLAMASI YOK

Yenerer'in bordo mavili taraftarların sosyal medyada Patrik üzerinden yaptığı esprileri araştırmadan ve sorgulamadan gerçekmiş gibi ele alıp, bunun üzerinden komplo teorisi yürütmesi şaşkınlıkla karşılandı. Yenerer'in delil olarak sunduğu Patrik'e ait videodaki altyazıların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Bartholomeos'un Trabzonspor hakkında da herhangi bir açıklaması olmadığı belirtildi.

'KARADENİZLİ GENÇLERE YUNANİSTAN ÖZEL VİZE VERİYOR' İDDİASI

'Karadenizli gençlere Yunanistan, 5 yıllık vize veriyor. Karadenizli geçlere Yunanistan özel vizeler veriyor. Neden Karadenizlilere veriyorlar? Neden Antalyalıya vermiyorlar?' açıklamalarında bulunan Yenerer'in bu iddiasının da asılsız olduğu belirtildi. Yunanistan'ın sadece Karadenizlilere özel bir vizesi olmadığı resmi makamlarca da teyit edildi.