11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul seçiminin iptal edilmesini ve 23 Haziran'da yenilenmesini kararlaştıran YSK'yı eleştirirken, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 2007'deki "367 Kararı"na atıfta bulundu.

Gül, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Anayasa Mahkemesi'nin 2007 yılındaki haksız “367 Kararı” karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu'nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu ise yine sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır." görüşlerine yer verdi.

AK Parti içinde önemli roller üstlenen bu iki ismin yaptığı açıklamalar parti içerisinde derin hayal kırıklığı yaratırken, Gül ve Davutoğlu'na parti tabanından da eleştiriler geldi.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD'İN GÜNDEMİNDE DE GÜL VE DAVUTOĞLU VAR

Diğer yandan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları televizyon ekranlarında da yer buldu.

TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na sitemkar eleştiriler getirildi.

Payitaht Abdülhamid'in 85. Bölüm 2. Tanıtım videosunda Sultan Abdülhamid'in ağzından "eski vekiller" vurgusu ile işaret edilen Gül ve Davutoğlu'na, "Gül ağacına su veririz, lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!" mesajı gönderildi.

SuperHaber