AK Parti eski MKYK üyesi Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katılacağını partinin genel başkanı Doğu Perinçek duyurdu.  Perinçek, "Ethem Sancak haftaya salı günü saat 12.'de İstanbul il binamızda partimize katılacak" dedi. 

ÖNDER KADROSUNDA YER ALACAK

Sancak bir görev alacak mı sorusuna Perinçek "Türkiye'yi biz yöneteceğiz. Ethem Bey de partimizin önder kadroları içinde yer alacak" diye cevap verdi. 

27 YIL SONRA YUVASINA DÖNÜYOR

1980 öncesi üniversite öğrencisiyken Aydınlık hareketine katılan Ethem Sancak, Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin 1980 Diyarbakır il başkanlığını yaptı. Daha sonra Aydınlık  hareketi içinde çeşitli görevler alan Ethem Sancak, 1995'ten sonra Aydınlık hareketiyle yollarını ayırdı. Bu süreçten sonra 2002'de AK Parti'nin iktidar olmasından sonra AK Parti'yi destekleyen Ethem Sancak, sahibi olduğu BMC fabrikasının milli tank ihalesini almasıyla gündeme gelmişti 2015'ten sonra Vatan Partisi ile tekrar yakınlaşan Ethem Sancak, Doğu Perinçek ile partinin birçok etkinliğine katılarak konuşmacı oldu. 

O AÇIKLAMALARIN ARDINDAN AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

Son olarak 30 Mart'ta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin güvenliği ve NATO" adlı konferansa katılan Ethem Sancak, "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı'nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti. Bunun üzerine Sancak AK Parti'den kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Sancak kararı beklemeden AK Parti'den istifa etmişti.